Abonamente la transportul în comun fără bătăi de cap, pentru studenții UBB Cluj! Decontarea se va face direct între CTP Cluj și Universitate


Vești bune pentru studenții Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca! 

Începând cu 1 noiembrie, studenții UBB vor putea beneficia de abonamentele gratuite de călătorie cu mijloacele de transport în comun, printr-o procedură simplificată.

Dacă în luna octombrie, studenții au fost nevoiți să suporte costul abonamentului, acesta fiind decontate mai apoi de Universitate, începând din noiembrie această decontare se va face direct între Universitate și Compania de Transport în Comun (CTP).

Concret, în urma discuțiilor purtate de reprezentanții UBB cu cei ai CTP, procedura inițială a fost modificată astfel încât decontarea se va face direct între instituții, fără a mai implica eforturi din partea studenților.

„Am încercat să venim în întâmpinarea studenților noștri tocmai pentru a nu-i pune pe drumuri pentru decontarea abonamentelor, astfel încât, de luna viitoare, totul va decurge la fel ca până la începutul acestui an universitar. Pentru că nicio prevedere legală nu se poate aplica retroactiv, pragul aferent lunii octombrie va fi decontat conform procedurii care le-a fost comunicată deja studenților și prin care o parte dintre ei și-au recuperat deja banii”, spun reprezentanții Universității Babeș-Bolyai.

Prin Legea nr. 199/04.07.2023  beneficiază de tarif redus cu 90% pe mijloacele de transport local în comun.  Universitățile suportă astfel 90% din prețul abonamentului iar restul de 10% este suportat de Municipiul Cluj-Napoca, în cazul orașului nostru.

Amintim că, autoritățile locale au decis să reducă prețul unui abonament CTP lunar pentru studenți, cu 120 de călătorii , pe raza municipiului Cluj-Napoca, de la 95 la 55 de lei, din 1 noiembrie.

Această decizia a venit pentru a veni în sprijinul Universităților și pentru a încuraja studenții să continue să utilizeze transportul în comun. 


Comentarii Facebook