Accident de muncă în Munții Apuseni! Șoferul unui utilaj încărcat cu minereu, rănit grav


Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav, după ce s-a răsturnat cu un utilaj încărcat cu minereu. El a fost transportat de urgență la spital și a suferit o intervenție chirurgicală la piciorul stâng.

Bărbatul era angajatul companiei Cupru Min SA Abrud, iar evenimentul a avut loc în cariera Roșia Poieni din comuna Lupșa, județul Alba. 

Compania a anunțat incidentul marți, 20 august 2024, printr-o postare pe rețelele de socializare. 

În data de 17 august, în jurul orelor 18.00 s-a produs un accident soldat cu rănirea șoferului (45 ani) unei autobasculante Cupru Min. Colegul nostru se află în afara oricărui pericol. Vehiculul se deplasa, încărcat cu minereu, dinspre cariera Roșia Poieni înspre stația de concasare. Pe acest traseu s-a răsturnat.

Comisia de cercetare internă, numită de conducerea companiei din rândurile specialiștilor noștri, cercetează cauzele evenimentului și va transmite dosarul către ITM Alba, spre avizare.

Conducerea Cupru Min a intervenit imediat pentru spitalizarea angajatului nostru. El a fost operat, la piciorul stâng, în Spitalul Județean din Alba Iulia, și va fi externat astăzi.

Suntem alături de el și îi dorim recuperare cât mai grabnică!”, au transmis reprezentanții Cupru Min SA Abrud.

Comentarii Facebook