Acord de cooperare între UBB şi Institutul de Diplomaţie Culturală din Berlin
UBB a încheiat un acord de colaborare cu Institutul de Diplomaţie Culturală din Berlin, şi s-a insistat asupra creării unui cadru de pregătire profesională pentru studenţii, masteranzii şi doctoranzii de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.
Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop şi decanul Facultăţii de Studii Europene, Prof. univ. dr. Nicolae Păun, împreună cu directorul Institutului de Diplomaţie Culturală din Berlin, au semnat astăzi un acord de cooperare între cele două instituţii. Dl.Mark Donfried a comunicat decizia scrisă a Senatului Municipalităţii Berlin privitoare la acordul stabilirii Campusului Universităţii Babeş-Bolyai la Institutul de Diplomaţie Culturală din Berlin. La rândul lor, rectorul Universităţii şi decanul Facultăţii de Studii Europene au prezentat proiectul stabilirii unei filiale a Institutului de Diplomaţie Culturală în cadrul Facultăţii de Studii Europene. Părţile au agreat asupra unui set de activităţi didactice şi ştiinţifice, dar şi de comunicare europeană şi internaţională.
"Ioan Aurel Pop a afirmat că „ne aflăm într-o etapă avansată a programului de internaţionalizare pe care-l implementează Universitatea, iar dezvoltarea unor cooperări academice cu Institutul de Diplomaţie Culturală din Berlin creează deschideri noi atît pentru întreaga Universitate clujeană, dar mai ales pentru domeniile Relaţiilor Internaţionale şi Studiilor Europene. Deschiderea unui Campus UBB la Institutul din Berlin este o inovaţie necesară pentru modernizarea învăţămîntului universitar, aduce un plus promovării mobilităţii europene şi internaţionale a studenţilor noştri, dar şi a profesorilor”, se arată într-un comunicat remis de biroul media al UBB.
Mark Donfried, directorul Institutului de Diplomaţie Culturală din Berlin, susţine că „mediul universitar şi cultural oferit de comunitatea academică a Clujului este un loc foarte bun pentru înfaţişarea experienţelor interculturale. În plus, aici am întâlnit o expertiză apreciabilă în practicarea diplomaţiei culturale, ceea ce ne face să fim încrezători în funcţionalitatea unei filiale regionale la Universitatea din Cluj-Napoca, a Institutului de Diplomaţie Culturală din Berlin. Noi, în Berlin, vom pune nu doar priceperea, ci şi facilităţile necesare pentru buna desfaşurare a activităţii Campusului UBB în Berlin. Sperăm ca de aceste cooperări să beneficieze tinerii nostri colegi, dar şi alte institute academice, diplomatice, ştiinţifice din Europa şi din întreaga lume”.
La discuţiile din 30 august au mai participat prof. dr. Emil Constantinescu, preşedintele României (1996-2000) şi prof. dr. Vasile Puşcaş, fost Negociator Şef cu UE şi Ministru pentru Afaceri Europene.
0 Comentarii