Vineri 20 Septembrie

Acțiuni de amploare înainte de festivalul Untold! Peste 14 kg de psihoactive, scoase din piață de procurorii DIICOT Cluj. Trei persoane au fost arestate


Trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 42 de ani au fost arestați preventiv, în urma unei acțiuni de amploare a DIICOT Cluj, înainte de festivalul Untold. Potrivit anchetatorilor, doi dintre bărbați sunt acuzați că au procurat, transportat, manipulat și deținut în vederea comercializării 1780 de comprimate ecstasy și 14 kilograme de substanță psihoactivă 2-MMC. Drogurile au fost descoperite de polițiști în portbagajul mașinii deținute de unul dintre bărbați și erau ascunse în roata de rezervă. 

Cel de-al treilea ar fi încercat să falsifice un buletin de analiză toxicologică, după ce a fost prins sub influența drogurilor, în timp ce conducea o motocicletă. 

Drogurile au fost descoperite de polițiști în portbagajul mașinii deținute de unul dintre bărbați și erau ascunse în roata de rezervă. 

Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, în perioada iulie - august a.c., două dintre acestea ar fi procurat, transportat, manipulat și deținut în vederea comercializării 1.780 de comprimate ecstasy (drog de mare risc) și 14 kilograme de substanță psihoactivă 2-MMC, drogul de mare risc și substanța psihoactivă fiind descoperite în portbagajul autoturismului uneia dintre persoanele cercetate, ascunse în interiorul a două roți de rezervă.”, au informat reprezentanții IPJ Cluj. 

Totodată, anchetatorii au reținut că, în luna aprilie 2024, cele două persoane ar fi manipulat și vândut peste 500 de grame de substanță psihoactivă 2-MMC.

Cu privire la substanțele psihoactive descoperite, procurorii au stabilit că urmau să fie comercializate la un festivalul de muzică Untold din municipiul Cluj Napoca.

Unul dintre bărbați, acuzat de trafic de influență

Cel de-al treilea bărbat este acuzat că, în cursul lunii iunie, ar fi condus o motocicletă pe drumurile publice din Cluj-Napoca, chiar nu avea permis de conducere conform categoriei de vehicule. 

Mai mult, bărbatul este implicat într-un caz de trafic de influență, după ce i-ar fi dat 7000 de euro unei alte persoane, care susținea că are influență asupra medicilor legiști și a procurorilor, în așa fel încât să obțină un buletin de analiză care să demonstreze că nu a consumat substanțe psihoactive pentru a obține un rezultat pozitiv într-un dosar în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut că, în cursul lunii iunie a.c., ar fi condus o motocicletă pe drumurile publice din Cluj-Napoca, pentru care nu deținea permis corespunzător categoriei și având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, în urma cercetărilor a reieșit că, în cursul lunii februarie, această persoană i-ar fi remis unei alte persoane cercetate 7.000 de euro, în schimbul promisiunii ca, prin influența pe care cea din urmă ar fi pretins că ar avea-o asupra medicilor legiști și a procurorului de caz, să obțină un buletin de analiză din care să rezulte că nu a consumat substanțe psihoactive, respectiv restituirea permisului de conducere și pronunțarea unei soluții favorabile într-un dosar, în care aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, au informat reprezentanții IPJ Cluj.

În urma celor constatate, procurorii DIICOT Cluj au pus în aplicare, la data de 2 august, 9 mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 1.780 de comprimate ecstasy (drog de mare risc), 14 kilograme de substanță psihoactivă 2-MMC, o pungă cu multiple fragmente solide de substanță de culoare maro închis, mai multe plicuri cu substanță cristalină, 9 cutii cu substanțe anabolizante, un cântar, un grinder și mai multe obiecte purtând urme de substanță, o armă neletală și mai multe cartușe, sume de bani în lei și euro, dispozitive de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă.

Astfel, pe numele celor trei persoane, de 30, 31, respectiv 42 de ani, au fost emise ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, iar, la data de 3 august, au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, fiind dispusă arestarea preventivă, pentru 30 de zile a acestora.

Cei trei bărbați sunt cercetați pentru efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de mare risc, conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte, cumpărare de influență și trafic de influență.

Reprezentanții IPJ Cluj au informat că activitățile s-au desfășurat în contextul măsurilor adoptate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru a avea festivaluri fără droguri.

Comentarii Facebook