Duminica 8 Septembrie

Actorul clujean Bob Rădulescu explică cum a refuzat iUmor și a scăpat de eticheta de „actor din provincie”: „Avea greutatea unei ancore”


Cunoscutul actor clujean Bogdan Bob Rădulescu are o carieră bogată în teatru, dar și în televiziune. Rădulescu a terminat Școala de Arte Populare, după care a studiat Facultatea de Finanțe Bănci și Facultatea de Teatru din Cluj-Napoca. Deși înainte, să fii „un actor de provincie” era un mare dezavantaj, artistul a reușit să se facă cunoscut în lumea bună a cinematografiei, dar și în online

„Cuvântul provincie avea până nu demult greutatea unei ancore sau a unei bile agățate de piciorul cuiva. În toate domeniile se vorbea de provincie. Când erai din provincie, parcă aveai râie și veneai cu un handicap, erai vărul rupt în c.r de la țară care vine la oraș. 

Am experimentat astea de prin 2012, când am început să facem cu băieții emisiune de TV la un post local din Cluj, dar cu acoperire națională. Am scăpat de eticheta provinciei când a apărut Internetul modern, rețelele sociale, vlogurile, iar netul a prins putere și avânt. 

Atunci am continuat să facem aceeași treabă bună, cu umor, cu seriozitate în umor, cu pasiune, fără stres, fără să vrem să demonstrăm nimic nimănui, doar ne bucurăm să facem ce ne place ca și înainte, dar lumea pe Internet nu prea mai făcea diferența între Capitală și provincie. Ești pe net și gata, toți suntem pe net, indiferent de unde suntem sau unde trăim. Provincia acum e offline-ul, să nu exiști pe Internet, asta e provincia”, spune Bob Rădulescu.

În pofida popularității show-ului iUmor de la Antena 1, actorul clujean a refuzat radical să participe la această emisiune, iar acum își explică decizia:

„Deși nu m-am uitat niciodată la TV la nici o ediție, am auzit că emisiunea iUmor e faină, a lansat pe piață o grămadă de tineri cu potențial, colegii mei de trupă din Cluj au ajuns în finală la iUmor, i-am susținut, i-am votat, echipa de acolo din tv e profi și am auzit doar de bine, felicitări lor.

Eu nu fac stand up comedy, nu am avut niciodată material scris și pregătit cu care să mă duc undeva să susțin un show de comedie în formă clasica de stand up, deci nu aveam ce să caut eu la iUmor. În plus, din considerente de principiu, nu voiam să apar la televiziunea unui personaj toxic și distrugător pentru democrație cum e varanul securist și devalizator de conturi ceaușiste, tovarășul Dan Voiculescu”, a precizat Bob Rădulescu, pentru click.ro.

Comentarii Facebook