ADMITERE LICEU 2022: Ierarhia elevilor pentru admiterea la liceu a fost afișată. Vezi pe ce loc ești, după adăugarea mediei din gimnaziu
Ierarhia mediilor obținute de absolvenții claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 și în baza căreia va fi făcută repartizarea la liceu a fost publicată, vineri, 1 iulie, de Ministerul Educației pe site-ul dedicat evaluare.edu.ro. Astfel, elevii pot verifica ce loc ocupă în județul Cluj, iar în acest fel își pot calcula șansele de a intra la liceul la care vor.
Aici puteți accesa lista cu ierarhia elevilor din județul Cluj, pentru admiterea la liceu.
Din 4 iulie, elevii pot completa fișa cu opțiuni pentru liceu, iar în 14 iulie vor afla la ce liceu au fost repartizați.
Cum se calculează media de admitere la liceu 2022
Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională 2022 susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere la liceu 2022 se face astfel:
MA = 0,2 × ABS + 0,8 × EN
unde:
MA = media de admitere;
ABS =media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.
Media generală la Evaluarea Naţională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională.
Media generală la Evaluarea Naţională va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obţinute la Evaluarea Naţională sunt inferioare notei cinci.
Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci. Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a şi media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.
Excepţie fac liceele/clasele pentru care se susţin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se susţin probe de verificare a cunostinţelor de limbă modernă şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale pentru care se susţin probe de verificare a cunostinţelor la limba maternă.
0 Comentarii