Duminica 8 Septembrie

Admitere liceu 2024: Care este formula de calcul a mediei pentru admiterea la liceu


Rezultate admitere liceu 2024. Emoţii mari pentru absolvenții clasei a 8-a care au luat notă de trecere la Evaluarea Naţională. Miercuri, 24 iulie, ministerul Educaţiei publică rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee! 

Rezultatele admiterii vor fi publicate pe site-ul dedicat admitere.edu.ro. Știri de Cluj va publica topul liceelor din Cluj în funcție de ultima medie de admitere la liceu.

Află cum se calculează media de admitere la liceu în 2024!

Pentru al patrulea an, rezultatele la Evaluarea Națională 2024 sunt anonimizate, iar elevii află notele publicate pe edu.ro folosind un cod unic.

Media din clasele V-VIII nu mai este luată în calcul la admiterea la liceu, începând cu 2023. Odată cu eliminarea mediei claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu, ierarhizarea se va realiza doar pe baza mediei obţinute la Evaluarea Naţională.

Calculul mediei de admitere la liceu în 2024 

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Comentarii Facebook