Duminica 22 Decembrie

Afacerea cu care trei femei din Cluj au cucerit toată Europa şi SUA. Produsele pe care le creează decorează case din toată lumea


Românii cuceresc lumea cu creativitatea lor, fapt care se vede mai ales în afacerile pe care le deschid. Trei femei din Cluj au devenit celebre în Europa și America după ce au început producția unor obiecte care fac furori în casele oamenilor din întreaga lume.

Trei pensionare din Cluj au reinterpretat un meşteşug din moşi-strămoşi şi au ajuns celebre în lumea întreagă: ţes la război preşuri din blugi reciclaţi. Covoarele care le-au ieşit din mâini acoperă acum podele din Belgia, Olanda, Danemarca şi Statele Unite. Sunt parte a unui trend global: sustenabilitate şi grijă pentru mediu, notează observatornews.ro.

Uite, vedeţi, ăsta e sulul, sulul războiului. aici avem o botă cu care legăm firele. Le-am legat, vedeţi cum se vede, toate firele pe care le vedeţi acolo, le-am pus aici pe sul şi începem ţesutul", spune Rodica Luca. Războiul vechi de o sută de ani nu se opreşte de dimineaţa până seara într-o casă din satul Sânnicoară. Angela, Rodica şi Maria, trei bunici cu spirit de antreprenor, readuc la viaţă meşteşugurile învăţate din bătrâni.

Ideea frumoasei afaceri le-a venit după pensionare

Ideea de afacere le-a venit Angelei, Rodicăi și Mariei după ce s-au pensionat și și-au dat seama că au prea mult timp liber. Așadar, după ce o femeie le-a învățat tehnica veche de lucru, acestea s-au pus pe treabă și au dat lovitura pe piața internațională.

După ce ne-am pensionat, în timpul nostru a rămas un gol şi atunci ne-am pus problema ce facem cu golul ăla, cu ce-l umplem? Am avut o profesoară, cu ghilimelele de rigoare, o femeie foarte pricepută, care s-a sacrificat aici mult timp cu noi, până când am înţeles cum urzim, cum punem firele pe război să ţesem”, a declarat Angela, pentru sursa citată.

Doar că au vrut să dea un aer contemporan scoarţelor care le ies din mâini. Materia primă folosită este originală: blugi vechi sau cu defecte.

Ce a început ca o şezătoare sătească, s-a transformat rapid într-o mică afacere care şi-a câştigat rapid faima în online. Iar comenzile pentru produsele sustenabile au început să curgă din ţară, dar şi de peste hotare. 

Preşurile au ajuns în Danemarca, în Olanda, în Belgia, în Statele Unite şi în România peste tot", a declarat Angela Măcicăşan.

Comentarii Facebook