Vineri 22 Noiembrie

Afacerile de milioane de euro ale adjunctului șefului IPJ Cluj, Alexandru Mureșan. Vezi AICI care sunt acestea


Cu conturi grase pe numele soției și afaceri imobiliare de milioane de euro, adjunctul Poliției Județene Cluj, comisarul șef Andrei Mureșan, apare totuși în declarația de avere, ca fiind sărac lipit pământului, cu datorii de 290.000 euro.

În 2007, Melinda Mureșan a cumpărat un teren cu suprafața de 882 mp în centrul orașului, cu scopul construirii unui bloc de 8 etaje. Terenul a fost cumpărat de la soții Eva și Andras Koos pentru suma de 760.000 de euro, sumă ce trebuia plătită în rate de 50.000 de euro pe lună.

Comisarul șef nu a explicat până acum de unde urma să facă rost de acea sumă de bani în fiecare lună, iar în datele Registrului Comerțului soția sa apărea ca acționară cu 9% la o casă de amanet, de unde s-a retras. Momentan aceasta este în concediu maternal, alocația de la stat fiind singurul venit al femeii.

Din cauza crizei economice din 2008, Mureșan nu a mai dorit să continue afacerea imobiliară și să rezilieze contractul de vânzare-cumpărare. ”În mai 2008, aveau o datorie de 164.000 de euro şi mi-au spus că nu mai pot plăti. În 2009, m-am trezit cu un proces prin care cereau anularea contractului, motivând că pe acel teren nu se poate construi. Adică susţineau că i-am înşelat”, povesteşte Andras Koos.

Surpriza a venit când Tribunalul Cluj a anulat contractul și Andras Koos a fost nevoit să îi returneze polițistului suma de 480.000 de euro, Curtea de Apel CLuj menținând decizia de asemenea.

M-au acuzat că ştiam că nu se poate construi pe acel teren, dar nu am spus. Am încercat să mă apăr, dar în instanţă apelul a durat doar 10 minute, nu m-a ascultat nimeni”, mai susţine vânzătorul.

Familia Koos a reușit să obțină victoria într-un final la Înalta Curte de Casație și Justiție. ”Din momentul acesta, cred că lui Mureşan i-a fost frică să nu apară povestea în presă şi a devenit conciliant. Ca să nu mai am bătaie de cap, am semnat că sunt de acord cu cât mi-a plătit până atunci şi n-am mai cerut diferenţa. Am afaceri de condus şi am lăsat de la mine”, spune Koos.

După ce a fost contactat, Andrei Mureșan a declarat că nu știe etaliile afacerilor soției sale.

Eu nu cunosc pentru că nu eu fac afaceri. Eu nu am nicio discuţie cu nicio persoană legată de bani. Koos a făcut afaceri cu soţia mea, dar între ei au fost alte chestii. Litigiul încă există. Eu iau de bune ceea ce zice soţia mea. Totul este transparent în declaraţia de avere”, spune comisarul Mureşan.

Comisarul a mai făcut o afacere imobiliară, de această dată în parteneriat cu Liviu Ciupe, patronul REMAT Cluj. Afacerea constă în construirea unui bloc cu 4 etaje, într-o zona de case, iar terenul costa 1 milion de euro. În contract există o clauză care l-ar putea incrimina pe Mureșan și l-ar trimite în brațele DNA: ”Preţul se va achita de către Mureşan Alexandru şi de către soţia sa sau de către Ciupe Liviu”. Altfel spus, patronul de la REMAT plătea şi pentru comisarul şef.


Eu nu cunosc pentru că nu eu fac afaceri. Eu iau de bune ce zice soţia mea.”, a mai spun comisarul.

Un alt scandal o implică pe Melinda Mureșan, fiind vorba despre un teren cumpărat în Cluj-Napoca împreună cu un asociat al acesteia, Rareș Prodan, pentru a construi 3 blocuri, la prețul de 80.000 de euro și două apartamente la alegere, bani care nu au mai fost plătiți.

În acte apărea doar Rareş Prodan, asociatul ei, Melinda Mureşan, apărând doar ca martor. Nu mi-au plătit banii, ne judecăm, iar soţia poliţistului îmi spunea tot timpul că pot negocia cu oricare dintre asociaţi, că sunt tot una”, povesteşte proprietarul terenului, Daniel Butta, conform evz.ro.

Butta mai povestește că soția comisarului a fost implicată în proiect de la bun început. În acest moment cazul este pe rolul Judecătoriei Cluj.

Comentarii Facebook