Afaceristul care a vândut Hotelul Continental din Cluj în mod fraudulos A SCĂPAT de închisoare! Autoritățile l-au căutat timp de 13 ani, dar fără rezultat
Afaceristul Dorel Tamaș a scăpat de închisoare, după ce faptele din dosarul său de înșelăciune s-au prescris.
Bărbatul din Alba s-a ales cu o pedeapsă de 4 ani de închisoare în regim de detenție, fiind condamnat în 2015, după ce în 2008 a vândut Hotelul Continental din centrul Clujului, deși existau solicitări de retrocedare pentru acesta.
Concret, Tămaș, în calitate de administrator al firmei Ardeleana SA, a încercat să vândă hotelul unei societăți din Cluj. Între cele două firme a fost încheiat un contract, prețul fiind stabilit la 10 milioane de euro, 2 milioane fiind primite în avans.
Afaceristul nu le-a spus însă viitorilor proprietari că în cursul anilor 2001 şi 2003, a fost solicitată retrocedarea de către Colegiul Reformat Debrecen şi, separat, de către Eparhia Reformată din Ardeal.
Mai mult, după ce a primit avansul, și-a însușit 702.750 de lei cu pretextul că va plăti doi angajați cu banii, și a plătit și un credit de 1.488.406 euro. Evident, vânzarea hotelului din Cluj nu s-a mai realizat iar afaceristul a refuzat să dea banii înapoi.
De asemenea, viitorii cumpărători nu știau nici că proprietarul imobilului, îşi asumase obligaţia de a închiria locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj-Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării. În 2011 a fost arestat preventiv în lipsă mandatul nefiind pus niciodată în executare.
La scurt timp acesta a fugit din țară, fiind condamnat tot în lipsă în 2015. Acesta s-ar fi ascuns în Dubai, pe numele său existând un mandat internațional de arestare, potrivit Libertatea.ro.
Recent el a depus la Curtea de Apel Târgu Mureș o „contestație la executare”, prin care solicită ca instanța să constate prescrierea executării pedepsei. Amintim că executarea s-a prescris la sfârșitul lunii octombrie 2024, acesta fiind condamnat definitiv în 29 octombrie 2015. De menționat este însă faptul că acesta apare încă pe site-ul Poliției la persoane urmărite.
Clădirea hotelului Continental a fost mai apoi vândută în 2013 societății Napocamin Cluj-Napoca, deținută de omul de afaceri Ioan Bene.
În ultimii ani, autoritățile locale s-au arătat intresate în achziționarea clădirii aflate în punctul zero al Clujului, însă acest lucru nu s-a concretizat încă în niciun fel.
11 Comentarii
Cum credeți și să nu spuneți ca puneți botul ca viitorii cumpărători nu ar fi știut ca e revendicată construcția ? Oare nu asta a fost și motivul semnării unui antecontract crezând ca toate se vor” rezolva “ cu ajutor din primărie? Bai fraților , e o tactica asta ca dacă nu cumpăra ai noștri in secunda următoare scoate de la naftalină un alt dosar… Citeste mai departe
@Putin eronat: da’ ce prostalai de revendicatori erau aia, sa nu ceara sa se pună sarcina pe cartea funciară, nu va nu putea dispărea dintr-o “ greșeală omeneasca” cum e iar un obicei al unor infractori angajați ai statului. Dacă era trecută pe CF această cerere, salut intenții de vânzare și fraudare, doar dacă din nou și cumpărătorii și-au căutat-o… Citeste mai departe
Cum de nu se mai construiește la fel? Nu știu pe nimeni ce-a mers la Londra sau Paris să vadă noile clădiri cu sticlă.
Unii zic că-i vorba de prostie, alți că-i plănuit să se ridice clădiri urăte ce apasă sufletul și obosesc ochiul.
nu le mai spuneti "afaceristi" tuturor teparilor
@Hank Rearden:
O fi platit bine sa se tot amane pentru a se prescrie.Oricum legea e pentru fraieri ca cei cu bani isi bat p u l a de lege si ajutati si de jucatori ei fac legea.Unu fura o paine si ia cu executare si la un proxenet ii da cu suspendare cum a fost cazul si proxenetului de la turda asa ca ce vorbim?
@Bravo lui! Bravo Romania, somn usor fraierilor! :
În 2011 a fost arestat preventiv în lipsă mandatul nefiind pus niciodată în executare.
La scurt timp acesta a fugit din țară, fiind condamnat tot în lipsă în 2015……
Iar în 2013 s-a vândut lui NAPOCAMIN …. TOT ÎN LIPSA SAU ALȚII AU VÂNDUT?
Atâta timp cât actele… Citeste mai departe
Ceva pute rău. Contract nu se putea face , eventual o promisiune de v-c . Și normal , cum s-a vândut mai departe dacă s-a dat avans , nu s-a înscris în cartea funciară? Și mă rog frumos , de unde aveau cumpărătorii bani dacă la rândul lor nu erau intermediari, care n-au vrut să apară în CF …. Veșnică intermediere cu câștig căcălău.
Cum sa-i "gaseasca" daca sunt tot de-ai lor? Corb la corb....
Romania este o tara a oportunitatilor, doar fraierii si fricosii respecta legile, stau in linie si muncesc sa plateasca taxe.