Duminica 8 Septembrie

Ajung 1000 de euro pe lună pentru a-ți cumpăra un apartament în Cluj? „Da, îți permiți/ Nu, nu mai ai bani să ieși sau să faci altceva”


Un clujean s-a întrebat dacă un venit de 1000€/lună este de ajuns pentru a-ți cumpăra un apartament în Cluj. 

În încercarea de a găsi răspuns la această întrebare, tânărul a publicat o postare pe o rețea de socializare în care dorește să afle sfaturile și experiențele și altor persoane.

„Am o întrebare de curiozitate pentru toți cei care au venituri de până în 1000€/lună, a reușit vreunul dintre voi să își cumpere apartament în Cluj (exclus Florești, Borhanci etc. zone îndepărtate)? Dacă da, cum ați făcut?” a fost întrebarea pusă de către un utilizator pe o rețea de socializare.

Oamenii nu au așteptat foarte mult și au început să povestească experiențele lor avute în încercarea de a cumpăra un apartament și de ce sumă a fost nevoie pentru acest lucru.

„Da, îți permiți. Nu, nu mai ai bani să ieși sau să faci altceva. Concluzia: stai în Cluj ca să stai degeaba în Cluj. Fă același lucru,” a răspuns un clujean.

„Luat în ianuarie 2022, salariul meu 1000 euro, al ei 600 euro la vremea aia... apartamentul în Gheorgheni, etaj intermediar, bloc renovat recent, 90 mii euro din care 16 mii am primit de la mama, luat la rată variabilă 76 mii euro, rată 1761 RON. Deci da, îți permiți,” a comentat un utilizator.

,,Eu mi-am luat în Florești în 2020, la vremea aceea era în Cluj o garsonieră de 20 mp cam 68000, dacă îmi amintesc corect.

Eu am vrut ceva micuț cu loc de parcare, și o rată pe care să o pot duce lejer, fără să mănânc doar pâine cu pateu. Ar cam trebui să te gândești și la asta. Când vin băncile peste tine că ai datorii și nu le poti plăti nu te vei simți prea comod.

Toți am vrea să stăm în Cluj, dar e dificil, mai ales dacă locuiești singur/ă și numai tu de ocupi de rate și facturi,” a mai precizat un bărbat.


Comentarii Facebook