Aleșii locali și studenții au colaborat pentru a combate cerșetoria în Cluj-Napoca. Vezi ce soluții au găsit
Primăria Cluj-Napoca a găzduit, miercuri, o dezbatere pe tema cerșetoriei în municipiu, unde studenții clujeni s-a aliat cu aleșii locali pentru a combate acest fenomen.
La dezbatere au participat peste 30 de invitati, consilieri locali, reprezentanti ai proiectului Cluj Capitala Culturala Europeana 2021, reprezentanti ai Politiei municipale, Politiei locale, Directiei de asistenta sociala, Directiei judetene de asistenta sociala si protectia copilului, Companiei de Transport Public Cluj ( fosta RATUC) si studenti, reprezentanti ai confederatiilor organizatiilor studentesti din Universitatea Babes –Bolyai, UTCN, reprezentanti ai Federatiei Share Cluj Napoca, precum si studenti din anul I ai Facultatii de Stiinte Politice Administrative si ale Comunicarii Cluj-Napoca, realizatori ai unui proiect-scoala pentru combaterea cersetoriei in Cluj Napoca..
”Dezbaterea a fost calibrata atat pe modul de abordare a realitatii existentei cersetoriei in municipiu, percepute de majoritatea covarsitoare a populatiei clujene drept o grava problema a comunitatii locale, cat si pe modalitatea in care pot fi tratate cauzele care determina oamenii sa cerseasca”, potrivit reprezentanților Primăriei.
Peste 90% din totalul cersetorilor care au fost identificati de Politia Locala si localizati pe harta cersetoriei din municipiu, nu au domiciliul in Cluj –Napoca, astfel că părțile participante la dezbatere au concentrat un numar de pasi realizabili printr-o colaborare intensa si de lunga durata intre toti partenerii care pot fi implicati in acest proiect.
Primul pas in acest sens este pregatirea unui proiect de HCL de catre initiatorul dezbaterii, consilierul local Claudia Anastase, prin care se are in vedere realizarea unor materiale suport pentru toti clujenii care se simt agresati de catre cersetorii din oras, dar si pentru acei clujeni care prin marinimia aratata cersetorilor intretin iluzia ca gestul lor chiar le ofera acestora o sansa spre schimbarea in bine.
4 Comentarii
Prea multe dezbateri, prea multa vorbarie, iar fapte prea putine. De fapt, care e solutia pe care au gasit-o: aceea de a realiza materiale suport pentru cetateni? Pliante, fluturasi si tot felul de nimicuri.
castrati deparazitati si pusi la loc pe strazi
ce dezbateri !!!???? e simplu ! politia sa aplice legea ! sa nu-i lase sa cerseasca , sa-i alunge , 2 -3 luni sa stea pe capul lor ,care sunt din Cluj ,tov. BOC ,sa le asigure asistenta sociala !! DACA ESTE VOINTA SE POATE REZOLVA ACEASTA PROBLEMA !
sunt la tot pasul acesti cersetori, eu niciodata nu le dau bani, insa sunt chiar agasanti am fost la cina pe terasa la hanul dacilor si am fost asaltat de 2 cersetori e chiar aiurea.
Si celor care ofera bani cersetorilor, sa stiti ca de cele mai multe ori acei bani sevesc la cumpararea de tigari sau bauturi alcoolice. Cei care ofera bani cersetorilor… Citeste mai departe