Sambata 5 Octombrie

ALOPEDI a ajutat peste 9.800 de părinți în primele 9 luni din 2024! Serviciul gratuit de telemedicină este gestionat de Spitalul pentru Copii Cluj


În primele 9 luni ale anului 2024, au apelat la serviciul de telemedicină ALOPEDI, peste 6.800 de părinți. 

Serviciul ALOPEDI  0364-917 este gestionat de reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii și este destinat obținerii sfaturilor medicale pediatrice prin telemedicină.

Astfel, în primele 3 trimestre din 2024 au fost preluate 9.877 de apeluri.

Cele mai multe dintre apeluri, 71,20%, s-au finalizat prin recomandări pentru părinți care au permis îngrijirea copiilor la domiciliu.

În 7,85% din cazuri a fost recomandat consultul medical imediat, în primele două ore de la apel, iar în 10 cazuri a fost necesară intervenția Serviciului de Ambulanță.

În perioada menționată, cel mai frecvent motiv de solicitare a sfatului medical al profesioniștilor (26,24% dintre apeluri) a fost febra.

O mare parte din părinți au sunat și pentru sfaturi cu privire la problemele digestive ale celor mici - vărsături, diaree, dureri abdominale

Bolile respiratorii au fost cauza mai puțin frecventă de apelare în ultimele patru luni comparativ cu primele luni ale anului.

Cele mai multe apeluri au venit din Cluj (62,37%) dintre acestea, restul fiind de la părinți din alte județe sau chiar de la români de peste hotare. 

Amintim că serviciul este gratuit iar părinții pot primi sfaturi medicale pentru cei mici apelând numărul

Comentarii Facebook