Duminica 8 Septembrie

Alți trei clujeni au obținut titlul de Tezaur Uman Viu: „Sunt adevărați păstrători ai tradițiilor noastre”


Pe lângă locurile pline de natură și liniște, Clujul are și tradiții bine conturate și păstrate de cei care nu se sfiesc să arate că obiceiurile românești sunt un mare motiv de mândrie pentru țara noastră. 

Clujul are oameni atât de frumoși, cu povești de viață impresionante și de la care putem învăța de fiecare dată câte ceva. Tocmai de aceea, acești oameni trebuie răsplătiți. Așa s-a ajuns ca alți trei clujeni să primească titlul de Tezaur Uman Viu. 

Este vorba despre geamgiul Ioan Goga din Bociu, comuna Mărgău, bărbuncarul Teodor Tătar din Zorenii de Vale, comuna Mociu și ceterașul Emil Mihaiu din Gherla.

Acum, județul Cluj deține acum 14 titluri de Tezaur Uman Viu, aceste distincții onorând contribuția însemnată a unor persoane recunoscute de comunitatea lor drept păstrătoare, purtătoare, creatoare și transmițătoare de elemente din patrimoniul cultural imaterial.

Acești oameni extraordinari sunt adevărați păstrători ai tradițiilor noastre, contribuind esențial la conservarea și transmiterea valorilor culturale autentice generațiilor viitoare. Îi feleicit pentru realizarea remarcabilă și le mulțumesc pentr eforturile lor de a menține vie moștenirea culturală. Ei sunt exemple vii de pasiune, talent și angajament”, a declarat Adriana Irimieș, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Foto: Tradiții clujene 

Comentarii Facebook