„Am sesizat că liftul nu pornește, am văzut că cineva ține ușa”. Agresiunea sexuală și hărțuirea, tot mai des întâlnite în România
În foarte multe orașe din țară nu se poate vorbi despre siguranță, mai ales noaptea, pe străzi sau în parcuri. Femeile cad, de obicei, victimele agresiunilor din spațiul public. Recent, în București, o femeie a fost agresată chiar în liftul blocului în care locuiește. Cu greu a scăpat și a încercat să uite ce i s-a întâmplat. Femeia a vorbit, într-un final, despre momentele de groază prin care a trecut.
„Am apăsat butonul corespunzător etajului la care locuiesc. Am sesizat că liftul nu pornește și am văzut că cineva ține ușa deschisă. Atunci mi-am dat seama că individul care se afla inițial în fața blocului m-a urmărit. El a deschis ușile și a început să mă agreseze. Știam că sunt în pericol și am țipat de două ori și a fugit”, a povestit tânăra, îngrozită de cele întâmplate.
Anul trecut, în Capitală au fost 146 de sesizări pentru agresiuni sexuale, iar anul acesta 125.
De cele mai multe ori, victimele evită să facă plângere
Mihaela Chiper, reprezentant al unei asociații pentru protecția drepturilor victimelor agresate: „(Victima) poate să își găsească numele și datele personale, inclusiv adresa, alături de cea a agresorului, în rechizitorul care se trimite în instanță. Toate lucrurile astea nu te ajută să te simți în siguranță, protejată”.
Agresorii au ceva în comun, spun specialiștii. Keren Rosner, psiholog: Este vorba despre o copilărie zbuciumată.
Cum pot fi identigficați agresorii
În România există tehnologie ADN, cu ajutorul căreia agresorii sunt identificați rapid, însă este prea puțin folosită din cauza costurilor. Ligia Barbarii, șef al laboratorului genetică de la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici: „Rata lor de solicitare este foarte redusă, undeva până în 3%”, notează Digi24.
Polițiștii recomandă evitarea zonelor nesigure mai ales după lăsarea întunericului.
1 Comentariu
ooo, stați că e doar inceputul. ăștia sunt doar deaxații locali.
să vedeți cum o să fie cand aducem migrația aia de masă cu bărbați singuri vagabondaj stradal. O să vă fie dor de Românica asta pe care acum o injurați cu manie proletară.
Viitorul este insă al hărțuirii stradale, că nu o să mai puteți să vă lasați fiicele și soțiile… Citeste mai departe