Duminica 8 Septembrie

Ambrozie pe Malurile Someșului? Primăria Cluj-Napoca, somată să intervină de urgență: „Vă rog, faceți ceva!”


Mai mulți i-au solicitat Primăriei Cluj-Napoca să intervină de urgență pentru îndepărtarea ambroziei de pe malurile Someșului. Oamenii susțin că planta care provoacă o alergie severă are deja o înălțime de un metru. 

În zona cuprinsă de la podul Garibaldi și până la Parcul Rozelor, spațiul verde este invadat de buruieni, inclusiv ambrozie de peste 1 m. S-a tuns foarte puțin în urma reclamației anterioare.”, a reclamat un clujean. 

O altă persoană a solicitat municipalității să ia măsuri urgente împotriva ambroziei, cu atât mai mult că se apropie festivalul Untold, iar zona va fi intens tranzitată. 

Sunt frumos amenajate malurile Someșului, dar o defrișare, un tuns de iarba, ceva? Dau un aspect salbaticit și pe alocuri (sper că greșesc) pare că dezvoltă ambrozie. Vă rog, faceți ceva, dintr-un capăt în altul, în special că vine festivalul Untold!”, a relatat o altă persoană.

Cetățenii pot notifica Agenția Națională pentru Sănătate Publică, printr-un mesaj pe aplicația Viber la numărul 067144111, despre terenurile invadate de ambrozie.

Înainte ca ambrozia să înflorească, inspectorii ANSA au informat primăriile și agenții economici despre impactul plantei și cum aceasta poate fi combătută.

Ce măsuri poți lua dacă ești alergic la ambrozie

-redu perioada în care stai în aer liber, mai ales între orele 10:00 și 15:00, când se eliberează cele mai mari cantități de polen în aer;

-schimbă-ți hainele după ce vii de afară;

-ține ferestrele închise atât acasă, cât și la serviciu sau în mașină;

-spală regulat animalele de companie, pentru că acestea pot să aducă polen de ambrozie în casă;

-evită uscarea hainelor afară.

Comentarii Facebook