Ambrozie pe terenurile din Borhanci? Primăria Cluj-Napoca, somată să ia măsuri urgente: „Membrii familiei mele suferă de alergie la această plantă”


O clujeancă susține că mai multe terenuri din cartierul Borhanci sunt împânzite cu ambrozie, o plantă extrem de periculoasă pentru cei ce suferă de alergii. 

Femeia a relatat că membrii familiei sale suferă de alergii la ambrozie, iar existența plantelor în zonă le cauzează un disconfort major. 

Astfel, a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să ia măsurile necesare pentru a-i obliga pe proprietarii din zonă să-și curețe terenurile. 

Locuiesc pe strada Regina Maria în colonia Borhanci. Doresc să vă sesizez faptul că pe această stradă și în zonele limitrofe există mai multe terenuri private pe care crește ambrozie. În condițiile în care mai mulți membri ai familiei mele suferă de alergie la această plantă, vă rog să aplicați normele în vigoare pentru ca proprietarii acestor terenuri să le curețe.”, a transmis o clujeancă. 

Cetățenii pot notifica Agenția Națională pentru Sănătate Publică, printr-un mesaj pe aplicația Viber la numărul 067144111, despre terenurile invadate de ambrozie.

Înainte ca ambrozia să înflorească, inspectorii ANSA au informat primăriile și agenții economici despre impactul plantei și cum aceasta poate fi combătută.

Comentarii Facebook