Amendă usturătoare pentru un șofer care transporta grinzi de beton pe drumurile din Cluj! Vehiculul cântărea mai mult decât permite legea


Un șofer a fost prins de polițiști pe străzile din Cluj în timp ce transporta grinzi de beton. Greutatea transportului depășea cu mult limita admisă de lege.

,,În jurul orei 14.40, pe sectorul de drum DN1C, în localitatea Jucu, polițiștii au oprit pentru control un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 38 de ani, din Turda.”, transmite IPJ Cluj.

Vehiculul era încărcat cu patru grinzi din beton având o greutate totală de 64.375 kg, depășind cu 60% masa maximă admisă, respectiv 40.000 kg. Cântărirea s-a realizat de către specialiști din cadrul I.S.C.T.R.

În urma acestei constatări, fost aplicată o amendă de 15.000 lei, iar vehiculul a fost imobilizat prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare până la respectarea condițiilor legale de transport.

Șoferul a fost amendat în cadrul unei acțiuni a polițiștilor de la rutieră organizată pe 8 octombrie. În cadrul acțiuniipolițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 40.000 de lei.

Astfel, au împărțit amenzi pentru nerespectarea reglementărilor privind perioadele de conducere și odihnă ale șoferilor valoarea acestora ridicându-se la 17.750 lei. 

De asemenea, alte două sancțiuni, în valoare de 2.000 lei, au fost aplicate pentru încălcarea HG 1373/2008 privind transportul rutier de bunuri divizibile, iar o altă amendă, de 6.000 lei, a fost emisă pentru nerespectarea condițiilor de exercitare a ocupației de operator de transport rutier.

Mai mult, o sancțiune de 15.000 lei a fost aplicată conform OG 43/1997 privind regimul drumurilor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat testări pentru consumul de alcool, toate având rezultate negative. Totodată, au fost imobilizate 4 vehicule.


Comentarii Facebook