Amenzi instant! Poliția Cluj a dat prima amendă digitală de pe tabletă/ Un clujean a fost sancționat că nu avea centura pusă


PRIMA SANCȚIUNE CONTRAVENȚIONALĂ APLICATĂ DE POLIȚIȘTI, CU AJUTORUL DISPOZITIVELOR MOBILE

Începând de astăzi, 3 septembrie, polițiștii rutieri din România au trecut la un nou nivel de tehnologie, aplicând primele sancțiuni contravenționale prin intermediul tabletelor. Proiectul, implementat în sistem pilot de către Ministerul Afacerilor Interne, presupune utilizarea aplicației "Abateri Rutiere - Mobile" pentru emiterea amenzilor direct din teren.

În premieră, polițiștii din Cluj au sancționat un șofer de 52 de ani care nu purta centura de siguranță, toate procedurile fiind realizate rapid și eficient, cu ajutorul imprimantelor mobile. Până la sfârșitul lunii septembrie, toți polițiștii rutieri din țară vor folosi această tehnologie revoluționară, schimbând pentru totdeauna modul în care se aplică sancțiunile în trafic.

„Astăzi, 3 septembrie, ora 17.06, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj au sancționat contravențional, prin intermediul aplicației Abateri Rutiere - Mobile, un bărbat, de 52 de ani, din Cluj, deoarece acesta a condus un vehicul, pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca, fără a avea cuplată centura de siguranță”, au anunțat reprezentanții IPJ Cluj.
De astăzi, 3 septembrie, așa cum a anunțat deja public conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a fost implementat proiectul, în sistem pilot, prin care polițiștii rutieri pot aplica sancțiuni contravenționale, prin intermediul dispozitivelor mobile (tablete), aflate în dotarea acestora.

Astfel, a fost instalată aplicația ABATERI RUTIERE - MOBILE pe dispozitivele mobile din dotarea polițiștilor rutieri și au fost aplicate primele sancțiuni contravenționale.

Proiectul va funcționa în sistem pilot și progresiv, fiind colectate informații privind calitatea experienței atât de la utilizatori, cât și din partea participanților la trafic.

Numărul de dispozitive pe care va fi folosită aplicația va crește progresiv, astfel încât, până la sfârșitul lunii septembrie, aceasta să fie utilizată de către toți polițiștii rutieri din țară.

Procesele-verbale sunt tipărite cu ajutorul imprimantelor mobile din teren. 


Comentarii Facebook