Duminica 8 Septembrie

Amenzi uriașe pentru clujenii care risipesc apa pe timp de caniculă! Folosirea apei pentru grădinărit și agricultură este interzisă


Clujenii care folosesc apa potabilă pentru alte scopuri decât cele gospodărești riscă amenzi usturătoare.

Autoritățile locale informează că în timpul sezonului canicular-secetos, cum e cel actual, activitățile de grădinărit, zootehnie, udatul peluzelor sau umplutul piscinelor pun în pericol alimentarea cu apa pentru ceilalți utilizatori din rețea, care pot să rămână fără niciun pic de apă pentru băut, spălat și nevoile casnice de bază.

Potrivit acestora, apa poate fi folosită doar ,,pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciului” iar utilizarea apei pentru agricultură sau grădinărit nu este permisă, potrivit contractului.

Utilizatorii sunt, de asemenea, obligați să folosească apa eficient și rațional, prin încadrarea în normele de consum pe persoană.

Amenzi uriașe pentru cei care risipesc apa.

Cei care nu respectă obligațiilor legale care le revin privind gospodărirea rațională a apei se pot alege cu amenzi usturătoare, între 75.000 lei și 80.000 lei pentru persoanele juridice, respectiv între 25.000 lei și 30.000 lei pentru persoane fizice.

Mai mult, dacă unii folosesc apa pentru grădinărit, udat curți și alte activități similare, este posibil ca operatorul să fie nevoit să furnizeze apa după program pentru toți utilizatorii!

Comentarii Facebook