Miercuri 9 Octombrie

Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, decorată cu Ordinul „Sfântul Apostol Pavel” de ÎPS Pantelimon: „Am fost deosebit de onorată”


Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof.dr. Anca Buzoianu, fost decorat cu Ordinul „Sfântul Apostol Pavel” pentru mireni, cu medalie de aur. Distincția a fost oferită de Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei din Grecia, Înaltpreasfințitul Pantelimon.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Anca Buzoianu a transmis că această recunoaștere deosebită onorează atât comunitatea academică, cât și pe cea creștină din Cluj-Napoca

Astăzi, 9 octombrie, am fost deosebit de onorată să primesc Ordinul „Sfântul Apostol Pavel” pentru mireni, cu medalie de aur, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Pantelimon, Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei din Grecia. 

Cu ocazia prăznuirii hramului Bisericii „Sfântul Apostol Toma” din cartierul Mărăști, ÎPS Pantelimon a adus la Cluj-Napoca fragmente din moaștele Sfântului Apostol Toma și ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, spre bucuria și binecuvântarea credincioșilor clujeni.

Localitatea Veria, de unde provine Înaltpreasfințitul, este menționată în Noul Testament ca locul unde Sfântul Apostol Pavel a predicat Evanghelia, consolidând astfel legătura spirituală dintre tradiția creștină a orașului și distincția oferită astăzi pentru contribuția adusă de UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca în viața comunității.

Această recunoaștere deosebită onorează atât comunitatea academică, cât și pe cea creștină din Cluj-Napoca.”, a transmis rectorul UMF Cluj-Napoca. 

Comentarii Facebook