Anchetă după ce un tânăr a murit electrocutat la Tarnița. Răspunde cel care a făcut debarcaderul ILEGAL
Tragedia de la Tarnița, unde opt tineri au fost electrocutați, iar unul a murit, a scos la lumină ilegalitățile comise în timpul construirii cabanelor în jurul lacului.
”E o tragedie. Este în desfășurate o anchetă. A decedat un tânăr de 30 de ani și alți nouă au fost electrocutați.
Este o cabană, deținută de o persoană fizică, care a fost închiriat unui grup de tineri, pe timp de șapte zile, cu acces la debarcader. Tinerii aveau acces și la o hidrobicicletă.
Luni seara, tinerii au petrecut și au vrut să coboare hidrobicicleta cu un troliu pe apă. Cablul de coborâre a venit în contact cu faza de alimentare a motorului electric și s-a făcut un contact inclusiv cu apa din jurul hidrobicicletei. Unul dintre tineri era cu mâna pe o zona metalică, probabil pe cablul troliului, și nu a mai putut fi resuscitat.
Problema cea mai nefericită este că nimeni din zona lacului nu respectă zona de siguranță a lacurilor. Este vorba de zona malului. Toți și-au îngrădit terenul până la lac. Și-au făcut debarcadere private și publice, majoritatea fără autorizație”, a precizat prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.
Acesta a precizat că l-a informat și pe secretarul de stat Raed Arafat. ”Se pare că aceasta este situația la toate lacurile din România și va trebuie făcut ceva”, a mai spus Vușcan.
Cabana unde s-a produs tragedia este situată la intrare în localitatea Someşul Cald, comuna Gilău, iar proprietarul locuiește în apropiere.
Din cele opt persoane electrocutate, una a murit, iar alte patru persoane, trei băieţi şi o fată cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani, au fost duse la Unitatea de Primiri Urgenţe Cluj.
4 Comentarii
poate cu ocazia asta incep controalele si la ambarcatiunile ilegale -poluante- de pe lac.....sa trimitem poze autoritatiilor europene daca cele locale dorm pe bani muuuuulti !
Domnu Vuscan oare nu are tot prin "apropiere" cabana?
"Și-au făcut debarcadere private și publice, majoritatea fără autorizație" , "aceasta e situatia la toate lacurile din romania" . securistii care au furat si fura tara fac ce vor peste tot. legea nu e pentru ei. afaceristi sau politicieni, toti provin din mediul comunisto-securist
Cel mai indicat este unde se lucreaza in zona cu apa/umed sa se foloseasca 12 sau 24 volti .
Un troliu auto off road NU cred ca nu putea sa deplaseze acea hidrobicicleta , are intre 7 si 10 tone forta la 12V , dar costa ceva si NU pune viata in pericol !
Daca nu ai posibilitate macar o siguranta diferentiala montata la panou - 100 lei salva viata… Citeste mai departe