Vineri 22 Noiembrie

Angajări ilegale la Direcția de Protecție a Copilului Cluj. Leafă de 4000 de lei fără concurs

 

Conducerea Consiliului Județean Cluj reclamă faptul că la Direcția de Protecție a Copilului Cluj s-au făcut angajări fără concurs. 

 

Cu titlu de exemplu, este cazul unui concurs organizat în data de 2 august 2013 pentru postul de psiholog la Centrul de Îngrijire a Adulţilor de la Luna de Sus din cadrul DGASPC la care au participat doi candidaţi. Ulterior finalizării în data de 19.08.2016 a procedurii de concurs, în data de 02.09.2016, fără a se mai organiza niciun fel de concurs şi în baza unei dispoziţii semnate exclusiv de către directorul general al DGASPC Cluj, candidatul declarat respins (actualmente consilier local PSD în Gherla) la concursul din data de 02.08.2016 a fost angajat ca şi psiholog în cadrul Centrului de la Gherla, iar ulterior a fost promovat în funcţia de şef de centru”, precizează președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Această dispoziţie de angajare ”e profund ilegală întrucât nu a fost organizat niciun concurs şi nu s-a respectat nicio procedură legală, persoana angajată ilegal primind salariu timp de trei ani”, mai precizează Tișe.

 

Șeful Consiliului Judeţean Cluj a solicitat conducerii DGASPC să constate nulitatea contractului de muncă, stabilirea sumelor cheltuite ilegal în acest sens şi indicarea persoanelor responsabile. ”În paralel cu sesizarea tuturor instituţiilor şi organelor abilitate, inclusiv a Serviciului de Audit Public Intern al Consiliului Judeţean şi a Camerei Judeţene de Conturi, se va acţiona pentru recuperarea tuturor sumelor cheltuite ilegal la nivelul DGASPC, un prim pas urmând a avea loc în cadrul viitoarei şedinţe de consiliu judeţean, prilej cu care vor fi retrase din bugetul acestei instituţii sumele cheltuite ilegal”, a mai adăugat Alin Tișe.

 

Tot la Direcția de Protecție a Copilului Cluj a fost semnalat un alt caz absurd, ”inclusiv concursuri la care, pe patru posturi vacante scoase la concurs au fost angajate opt persoane. Desigur, în contextul sumelor considerabile pe care Consiliul Judeţean Cluj le alocă anual DGASPC, nemaiexistând certitudinea utilizării lor în condiţiile legii, Consiliul Judeţean va fi nevoit să întreprindă demersurile care se impun atât pentru restabilirea legalităţii şi sancţionarea celor vinovaţi cât şi pentru recuperarea prejudiciului”, a încheiat președintele Consiliului Județean Cluj.

 

La următoarea ședință a CJ Cluj, consilierii județeni vor dezbate un proiect prin care să fie retrase fondurile cheltuite ilegal de conducerea Direcției. 

Comentarii Facebook