Vineri 18 Octombrie

Angajat la Clinica Medicală I din Cluj, condamnat cu suspendare, după ce s-a urcat beat la volan și a făcut accident


Un angajat al Clinicii Medicală I din Cluj-Napoca a fost condamnat la un an și 5 luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Bărbatul ocupă postul de lăcătuș mecanic în cadrul instituției medicale. 

Potrivit actului de sesizare, fapta s-a petrecut la data de 2 noiembrie 2022, în jurul orelor 04:34, în timp ce bărbatul a condus autoturismul marca Volkswagen, pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Anchetatorii au stabilit că, în timp ce se afla la domiciliul său, bărbatul a consumat băuturi alcoolice respectiv bere, şi fără aport alimentar. Ulterior, a dormit câteva ore, iar a doua zi, în jurul orei 03:00, s-a urcat la volanul autoturismului cu intenția de a ajunge la serviciu, respectiv la Clinica Medicală I.  În momentul în care bărbatul a ajuns la intersecţia str. Lunii cu str. Observatorului, a fost implicat într-un accident rutier, acroşând bordura şi gardul hotelului Golden Tulip. 

Buletinul de analiză toxicologică eliberat la data de 8 noiembrie 2022, întocmit de către Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, atestă faptul că la data de 2 noiembrie 2022, bărbatul avea o îmbibaţie alcoolică de 1,50 g/l în sânge, la ora 06:20, iar la ora 07:20, ora celei de-a doua prelevări, inculpatul avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,46 g/l în sânge. 

Instanța: „Inculpatul a manifestat o totală lipsa de responsabilitate”

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au stabilit că angajatul clinicii Medicală I a dat dovadă de iresponsabilitate, în contextul în care avea reflexele alterate pe fondul consumului de alcool și a expus alți participanți la trafic la posibilitatea de a fi victime într-u avvident rutier. 

Infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibație alcoolica de 1,50 gr%o este o infracțiune de pericol, acest pericol constând tocmai în aceea că legea a stabilit ca a conduce un autovehicul cu o alcoolemie de 0,80 gr%o constituie infracțiune iar pericolul unei astfel de fapte este obiectiv, legal și efectiv. (...) Este adevărat că inculpatul recunoaște săvârșirea faptei, se află la prima încălcare a legii penale, dar însă obiectul prezentului dosar îl constituie o infracțiune de pericol cu posibile consecințe nefaste pentru ceilalți participanți la trafic. Inculpatul a manifestat o totală lipsa de responsabilitate deoarece, deși știa că a consumat o cantitate apreciabilă de alcool iar reflexele îi erau alterate, a condus autoturismul, consecința fiind expunerea altor participanți la trafic posibilității de a fi victime ale unui accident rutier cu consecința punerii în pericol a securității circulației pe drumurile publice.”, au reținut magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca. 


Comentarii Facebook