Vineri 20 Septembrie

ANSVSA a retras din magazine un produs vândut ca aditiv alimentar. Substanța nu este autorizată și se găsea și în magazinele din Cluj!


Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de pe piață, din magazinele din mai multe județe, produsul Salicil, care era comercializat de anumite companii ca agent de conservare pentru alimente.

Motivul retragerii - substanţa nu este autorizată ca aditiv alimentar!

ANSVSA anunţă că retrage de pe piaţă produsul Salicil (acid salicilic 99%), vândut în magazinele din mai multe, la diverse gramaje şi ambalat de SC CIS Com SRL, SC Heron A-Z SRL, SC San Andreas SRL, SC Condipast Prod SRL şi SC Cico Distribution SRL.

Este vorba despre plicuri care conţin cantităţi cuprinse între 10 şi 25 de grave de substanţă vândută ca agent de conservare pentru alimente, care în realitate nu este folosit ca aditiv alimentar.

Acestea au ajuns în magazine din judeţele Cluj, Alba, Mureş, Satu Mare, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Sălaj şi Maramureş.

Cei care au cumpărat aceste produse sunt rugaţi să nu le utilizeze şi să le returneze la magazinele de unde le-au achiziţionat.

salicil.jpg

Comentarii Facebook