Anul școlar 2024-2025. Când vor avea elevii primele zile libere din noul an școlar/Se anunță 18 zile fără şcoală de Crăciun şi Revelion


Anul școlar 2024-2025 este organizat pe 5 module de studiu. După fiecare modul, elevii intră în vacanță, conform calendarului adoptat de Ministerul Educației. 

Prima vacanță a elevilor începe în luna octombrie și se încheie în luna noiembrie. Este vacanța de toamnă care a fost stabilită în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie. În vacanța de toamnă intră elevii din școala generală, clasele I-VIII cât și cei din liceu, clasele IX-XII. Această vacanță face parte din primul modul de curs care a  început la 9 septembrie și se va sfârși la 25 octombrie.

Vacanța de iarnă începe pentru elevi în 21 decembrie 2024. Ei se vor întoarce la școală luni, 8 ianuarie 2025, când va începe al treilea modul de studiu, astfel că elevii au 18 zile libere de Crăciun și Revelion.

Elevii din Cluj vor avea vacanță de schi în săptămâna 17 – 21 februarie 2025. Tot atunci au vacanță elevii și copiii de grădiniță din alte 21 de județe și București.

Vacanța din februarie este stabilită de fiecare inspectorat școlar județean în funcție de consultările cu părinții, elevii și partenerii instituționali.

Comentarii Facebook