Duminica 22 Decembrie

Apă ”potabilă” maro, de coșmar, la robinete/ Localnicii sunt revoltați împotriva Companiei de Apă: ”Rușine! Voi ați bea apa asta?” -FOTO


Apă murdară la robinete în comuna Cuzaplac – localnicii sunt furioți pe compania de apă


Localnicii din comuna Cuzaplac, județul Sălaj,au avut parte aseară de cea mai imposibilă apă ”potabilă”. La robinete a curs apă, care avea efectiv culoarea maro, pe care nici măcar la animale nu ar fi dat-o localnicii, nici vorbă să poată fi băută.

Incidentul revoltător a fost adus în atenția redacției Stiri de Cluj de o cititoare din comuna Cuzaplac. Aceasta a trimis poze care surprind apa murdară care curge la robinet, însoțite de un mesaj indignat: „Așa arată apă potabilă de la rețeaua de apă! În Galașeni și satele din Comuna Cuzaplac. Rușine Compania de apă Someș Zalău!”.

Imaginile primite de redacție arată apa de culoare maronie, plină de impurități, care curge la robinetele din gospodăriile localnicilor. Această situație a stârnit nemulțumirea și indignarea locuitorilor, care consideră că apa furnizată nu este adecvată consumului uman.

Localnicii din Galașeni și celelalte sate din comuna Cuzaplac se confruntă de mai mult timp cu probleme legate de calitatea apei potabile, iar recentul incident agravează și mai mult situația. Aceștia solicită intervenția urgentă a autorităților și a Companiei de Apă Someș Zalău pentru a rezolva problema.

„Este inacceptabil ca în secolul XXI să fim nevoiți să folosim o apă de o asemenea calitate. Suntem plătitori de taxe și avem dreptul la o apă potabilă curată și sigură”, a declarat un locuitor din Galașeni.


apa murdara stiri de cluj 3.jpg

apa murdara stiri de cluj 2.jpg


apa murdara stiridecluj 1.jpg


Referitor la situația semnalată, Compania de Apă a făcut următoarele precizări:

”Compania de Apă Someș nu a primit direct nicio sesizare în legătură cu calitatea apei în localitatea Gălășeni.
În urma semnalării din presă și a verificării la fața locului, s-a determinat faptul că adresa de unde a fost semnalată sesizarea nu este în mod curent locuită, așadar este posibil ca la revenirea rezidenților în locuință și la pornirea apei, să curgă apa rămasă pe rețeaua interioară în timpul nefolosirii.
Compania a recomandat și recomandă ca după astfel de perioade de neutilizare a apei pentru o perioadă mai lungă sau după o avarie remediată pe rețeaua publică, utilizatorii să lase apa să curgă la robinet.
Personalul sucursalei Zalău va preleva probe de la branșamentul petentului și le va supune analizei de laborator pentru a certifica potabilitatea apei furnizate”.

Comentarii Facebook