Aproape 8.000 de elevi clujeni studiază online. Câți elevi sunt infectați cu COVID-19, în județul Cluj?
Miercuri, 29 septembrie, 7.780 de elevi din județul Cluj fac orele online, de acasă. Potrivit Inspectoratului Școlar Cluj, 438 de elevi sunt infectați cu COVID-19 la nivelul județului, prin urmare, 258 de clase fac orele online.
Situația COVID-19 în școlile din Cluj
- Număr de preșcolari/ elevi care desfășoară cursurile cu prezență fizică – 94.767;
- Număr de elevi, în Scenariul 2, care studiază de acasă online – 272;
- Număr copii/ elevi care studiază online, motivat medical – 260;
- Număr cazuri copii/elevi confirmați Covid-19 – 438;
- Număr cazuri personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) – 116;
- Număr clase/ grupe cu activitatea față în față suspendată, ca urmare a cazurilor de Covid-19 confirmate – 258;
- Număr copii/elevi din clasele/ grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate – 6810.
Astfel, sunt în total 7.780 de elevi în județul Cluj care își continuă studiile în fața calculatoarelor.
Școlile nu se vor închide la 6 la mie
În ciuda faptului că în municipiul Cluj-Napoca, rata de infectare a ajuns la pragul de 6 la mie, există șanse ca școlile să nu se închidă vineri.
Potrivit acestora, în cursul zilei de astăzi, miercuri 29 septembrie, va avea loc o ședință a miniștrilor și specialiștilor în sănătate implicați în decizia guvernamentală, la care va fi luată decizia de eliminării acestui prag de infectare cu noul coronavirus, amplificarea testării în școli și extinderea în școli a regulilor aplicate în funcționarea grădinițelor în acest an școlar.
Astăzi, reprezentanții INSP și CNSU discută ca pe modelul grădinițelor să se stabilească și funcționarea școlilor, conform surselor Edupedu.ro. Noua decizie ar urma să se aplice până vineri, ziua la care se decid scenariile pentru săptămâna următoare în privința funcționării școlilor.
Potrivit surselor Edupedu.ro, propunerea ar fi venit de la ministrul educației, care ar fi susținut extinderea testării în școli și funcționarea școlii pe modelul grădiniței din punct de vedere al regulilor în timp de pandemie, prin decuplarea de un anumit prag la care să fie automat închise cursurile față în față, deciziile fiind luate în funcție de numărul de îmbolnăviri fiecare școală.
Potrivit reglementărilor actuale, grădinițele se închid la intrarea localității în carantină, decizie care este luată de autorități independent de indicele de infectare.
3 Comentarii
Testare , testare dar de 2 ani nu am auzit nimic de preventie, atat de mult isi " iubesc " guvernantii natiunea.
Închideți școlile, că învață copiii aritmetică și râd de voi! Bucureștiul se mândrește după congresul PNL cu 45% din „cazurile” de covid raportate pe țară. (Nu discutăm cum se fac raportările și ce mare brânză înseamnă un caz fără simptome sau nas înfundat. Mergem pe cifrele lor.)
Tot Bucureștiul are peste 50% din po****ție vaccinată. Aproape… Citeste mai departe
@evadare.ro: Scolile nu se mai inchid , stiu si guvernantii ca vectorul de transmiterii "gripei" sunt copii , vor sa scape de SENIORI care nu produc , ci iau doar pensie , sunt cinici , au uitat ca ca Seniorii i-au tinut in scoala , i-au educat , i-au hranit ...
NWO , ii mani****aza , tii minte stirile de la ora 17 .
Pacat o sa treaca nu numai… Citeste mai departe