,,Așa a vrut Dumnezeu, să fiu astăzi aici” - Un pompier clujean aflat în timpul liber a salvat viața unui bărbat, în piața din Gherla


Un pompier din Cluj a salvat viața unui bărbat de 77 de ani, după ce acestuia i s-a făcut rău în piața din Gherla.

Atunci când nu se află pe tura de serviciu, Cosmin obișnuiește să meargă să o ajute pe mama sa, care vinde legume în piața din Municipiul Gherla. Fiind un oraș mic, majoritatea locuitorilor se cunosc între ei. 

,,În timp ce ducea cutiile cu zarzavaturi de la mașină, a auzit că mai multe persoane îl strigă cu disperare:

- Cosmin, vino repede! A căzut aici!

Colegul nostru s-a grăbit până la celelalte tarabe, unde a găsit un bărbat întins pe jos, inconștient. Imediat a constatat că acesta nu avea puls. Fără să ezite, pompierul a început manevrele de resuscitare, sub privirile încremenite ale soției victimei. În paralel, Cosmin le-a spus celor din jur să sune la 112.”, explică reprezentanții ISU Cluj. 

În mai puțin de 5 minute de resuscitare continuă, inima bărbatului de 77 de ani a bătut din nou. Văzând că își revine, pompierul a întrebat-o pe soție dacă acesta e alergic la ceva sau ia medicamente, pentru a le comunica medicilor. Apoi, l-a așezat în poziția laterală de siguranță, până la sosirea de urgență a echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean Cluj. În cele din urmă, bărbatul a fost transportat la spital. 

Femeia i-a mulțumit pompierului iar după câteva ore a fost confirmat și faptul că soțul ei este în afara oricărui pericol.

,,Doamnă, nu trebuie să îmi mulțumiți! Așa a vrut Dumnezeu, să fiu astăzi aici. Dimineață mă gândeam să nici nu vin la piață”, i-a transmis pomierul femeii.  

Plutonier adjutant Cosmin Lișcan își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Dej, fiind comandant de echipaj al ambulanței SMURD de la Punctul de Lucru Gherla. 

458733012_961198282704003_422610337646721765_n.jpg

Comentarii Facebook