ATENȚIE! Escrocii au adaptat metoda ”Accidentul” la COVID-19. Mai mulți clujeni au fost sunați
Polițiștii clujeni avertizează că escrocii au adaptat metoda ”Accidentul” la contextul actual al pandemiei COVID-19 și sună persoanele pentru a le cere bani sub pretextul că membrii ai familiei au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.
”În perioada 26-27 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au fost sesizați despre desfășurarea unor situații în care, persoane din municipiul Gherla au fost contactate telefonic de necunoscuți, care, prin atribuirea unor calități false și relatând diverse pretexte, ar fi încercat să le inducă în eroare, solicitându-le sume de bani”, informează IPJ Cluj.
În continuare sunt derulate cercetări sub aspectul tentativei la infracțiunea de înșelăciune, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.
Conform oamenilor legii, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie.
În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei.
În situațiile menționate nu s-au creat prejudicii materiale, deoarece persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice.
Verificările continuă în vederea identificării autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora.
Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă adresează anumite recomandări:
-Nu oferiți date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor.
-Nu comunicați sub nicio formă adresa dumneavoastră, indiferent de pretextul invocat;
-Sunați-vă imediat copilul/membrul familiei - pe numărul pe care îl aveți dumneavoastră, NU pe numărul oferit de persoana necunoscută.
-Nu trimiteți sume de bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul acestora.
-Sesizați de urgență poliţiştii dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune.
2 Comentarii
1. În ce mod a autorizat Primăria Cluj-Napoca apariția trotinetelor Bolt în oraș? (n.red. între timp au apărut și alte firme în oraș)
Răspuns: Primăria a autorizat apariția trotinetelor pe bază de șpagă. Șpaga e sub două forme: șpagă sub formă de bani și șpagă electorală. Șpaga sub formă de bani: companiile au dat o mulțime de bani ca să își facă… Citeste mai departe
Dragi escroci, veniti si pe la Cluujj ca e fff foorte fain, fraieri sa-i intorci cu lopata , multi si bostani, multi mai stau pe malul Somesului si asteapta sa andocheze vreun vas de croaziera de la Rotterdam sau din Teneriffe.