Duminica 8 Septembrie

,,Ați făcut repartizare pe pile/ Eu nu prind loc, dar viniturile prind”- Scrisoarea unui tătic din Cluj, după ce copilul său n-a mai prins loc la creșă


Un tătic din Cluj-Napoca a ajuns la capătul puterilor, după ce copilul nu i-a fost acceptat la creșă. 

Bărbatul spune că deși s-a născut în Cluj-Napoca și a locuit aici toată viața lui, copilul acestuia nu a mai prins loc. În schimb spune el, copiii celor veniți din alte județe ar fi obținut locuri.

,,Doresc să vă mulțumesc pentru felul în care ați făcut repartizarea la creșe pe pile și pe relații, că așa funcționează la noi în România. Sunt domiciliat în județul Cluj, mai exact în orașul Cluj-Napoca de când m-am născut și se pare ca eu nu prind loc la creșa dar alții din alte județe, “viniturile” prind loc la creșă. 

Cum este posibil? Vă spun eu pe relații și pile. Cât trebuie să primiți “mită” ca să prind și eu un loc la creșă? Acuma voi ce ați făcut, mi-ați respins copilul la creșă.“, a relatat bărbatul.

Amintim că domiciliul în Cluj-Napoca se află pe lista criteriilor pentru dosarul de creșă. 

Clujeanul sau partenera sau sa trebuie se decidă care dintre ei va  renunța la job pentru a sta cu cel mic,  deoarece nu se pune problema unei creșe private, prețurile fiind halucinante.

Astfel, familia va fi nevoită să trăiască doar dintr-un singur salariu, într-unul dintre cele mai scumpe orașe din România. Clujeanul invită autoritățile locale să se pună câteva minute în locul lui.

,,Unul dintre noi, părinții este forțat să renunțe la job, să stăm un an pe banca și să trăim dintr-un salariu timp de un an cu speranța că la anu o să fie mai bine nu? Că prinde un loc la creșa corect? 

Menționez ca nu am bani de creșa privată ca statul român îmi ia 45% din salariu si nu face absolut nimic. Primesc de la cineva ajutor că numa unul dintre noi o sa lucreze? 

Normal ca nu o să primesc absolut nimic și nici nu vă interesează doar dați din umeri că nu se poate face nimic.

Atât s-a putut. Distrugeți familia asta faceți și sănătatea la oameni. Facem schimb de locuri să vedeți ce fain e ca sa nu-ți poți permite nimic? E frumos sa îi zici nu se poate că nu sunt bani, făină copilărie o sa aibă. Traiul în Cluj este scump nu ieftin dar voi nu aveți de unde sa știți că aveți salarii de salarii la stat.", a încheiat clujeanul.

Amintim că municipiul Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe creșe și grădinițe private din țară, cu un cost mediu lunar de 2270 de lei.

Comentarii Facebook