Vineri 22 Noiembrie

Au făcut practică la Google și Facebook, dar au ales să lucreze la Cluj-Napoca. Dau meditații elevilor

 

Un grup de studenți clujeni, care au făcut practică la Google și Facebook, au ales să revină acasă și să lucreze aici. 

 

Suntem o echipa de tineri studenti, unii dintre noi avand premii la olimpiada nationala de matematica si informatica. Printre membrii echipei avem oameni care au fost la practica la Google sau Facebook, dar si studenti care lucreaza in cercetare in domeniul matematicii, care au in acelasi timp experienta in munca cu elevii.

 

Impreuna am creat asociatia LearnHouse care are ca scop pregatirea elevilor la matematica si informatica, dar si orientarea lor in cariera”, ne-a relatat Ioana Bianca, cofondator al LearnHouse, și care a făcut practică la Google.

 

Acești tineri își propun să îi mediteze pe elevi, dar și să le ofere sfaturi de orientare în carieră.

 

Dorim sa prezentam atractiv aceste doua materii elevilor astfel incat fiecare sa ajunga sa inteleaga conceptele de baza, iar ulterior cele mai avansate. Dorim de asemenea sa cream contextul in care sa isi poata dezvolta pasiuni in aceste domenii. Fiecare elev care va veni va fi inscris intr-o grupa pe nivelul sau de pregatire, astfel incat sa putem cladi incepand de acolo.

 

Prin aceasta initiativa dorim sa scoatem la lumina domeniul meditatiilor, astfel incat copiii sa aiba posibilitatea sa se inscrie la ore de pregatire la fel de usor ca la alte activitati extrascolare si sa fie sigur ca va fi pregatit de oameni cu experienta, intr-un mediu in care poate sa se dezvolte alaturi de elevi de aceeasi varsta.

 

Pe langa aceasta, dorim sa oferim si orientare in cariera elevilor din anii terminali pentru a putea sa-si aleaga mai usor un drum in viata”, a mai explicat Ioana.

 

Studenții care s-au adunat în jurul proiectului LearnHouse vor să îi ajute astfel și pe profesorii care nu au timp la ore să predea în funcție de nivelul elevilor. 

 

Lansarea proiectului de medicații la matermatică și informatică va avea loc miercuri, 10 februarie, de la ora 17, în Piața Avram Iancu nr. 18, în sala festivă a Seminarului Teologic.

 

Ședințele vor dura 2 ore și vor fi contra cost. În fiecare grupă vor fi între 3 și 5 elevi, împărțiți astfel încât să nu existe diferențe mari de nivel între elevii dintr-o grupă.

 

Tinerii spun că proiectul lor nu este o afacere. ”Ne straduim sa ne asiguram un venit decent, ajutandu-ne colegii mai mici si predand lucruri pe care putini profesori le abordeaza. Din punct de vedere legal, suntem organizati ca asociatie si nu urmarim sa ne imbogatim din asta (daca veti face un calcul si veti scadea taxele si cheltuielile, o sa observati ca ramanem cu la fel de multi bani in mana ca si dintr-o meditatie, diferenta fiind ca noi facem asta legal). In cazul in care exista un copil foarte bun care isi doreste mult sa se pregateasca, avand un cadru legal, noi ii putem oferi prin intermediul sponsorilor pregatire gratuita. In ziua de azi un copil sarac nu are nici o sansa. Deoarece eu am avut norocul de a ma naste intr-o familie de profesori universitari, am aflat niste tehnici pe care putini le stiu. 

 

Spre deosebire de alti olimpici, care dupa ce au terminat liceul au plecat pe salarii mari, eu vreau sa impartasesc elevilor cunostintele mele. Alternativa ar fi sa plecam si noi in strainatate la firme precum Facebook si Google si sa nu ne mai intoarcem niciodata, neajutand comunitatea. 

 

Pe langa pregatiri, vom organiza sesiuni de orientare profesionala care vor fi gratuite, iar in viitor vrem sa organizam si tabere. Noi ne dorim sa ii ajutam pe elevi sa creasca si sa faca alegerile bune dupa ce termina liceul”, a mai adăugat Ioana Bianca.

 

Lista tarifelor/ sedinta de 2 ore:

 

Grupe 5 elevi:

 

Începători - 45 lei

Avansați - 50 lei

Olimpiadă - 65 lei

 

Grupe BAC 15 elevi:

 

Începători: 25 lei

Avansați: 35 lei

 

Detalii găsiți și pe pagina de Facebook a proiectului.

Comentarii Facebook