Duminica 6 Octombrie

Aurora Boreală, vizibilă azi-noapte și la Cluj! Imagini fabuloase și incredibil de rare de pe cerul Clujului, pe care le vezi o dată în viață!-FOTO

Fenomenul incredibil al Aurorei Boreale, care în mod normal nu este vizibil în România, ci este specific zonelor de lângă Cercul Polar, a fost văzut în mod excepțional azi-noapte în mai multe zone din România. Se pare că a fost efectul unei furtuni geomagnetice severe, cea mai puternică din ultimii 18 ani, dar care a făcut spectacol pe cer vineri noaptea, inclusiv la Cluj.  Aurora boreală a fost vizibilă din emisfera nordică a planetei, inclusiv din zone ca și România unde nu se poate observa în mod obișnuit acest fenomen.

Rețelele de socializare au fost împânzite de imagini de o frumusețe amețitoare, care te lasă fără cuvinte și pe care le-ai mai putut vedea poate doar prin Islanda, dacă ai avut norocul să ajungi acolo în perioada potrivită. 

Aurora boreală a fost vizibilă și la Cluj. Imagini senzaționale surprinse de clujeni în oraș

La Cluj, poate pentru o singură data în viață, cei norocoși au putut observa fenomenul sub forma unei ”cortine” roșii sau roz aprins, în funcție de locație, care cobora din cer peste oraș.

Astronomii au explicat că, deși fenomenul este complet nespecific României, acesta a fost vizibil totuși la noi în țară, ca urmare a unei erupții solare ce a avut loc în urmă cu câteva zile. 

Iată doar câteva din imaginile fabuloase care au fost postate de clujeni pe rețelele de socializare. Dacă nu ați văzut fenomenul, vă lăsăm să vă bucurați de fotografiile surprinse de clujeni.

Iar dacă aveți și alte imagini și doriți să le publicăm, vă rugăm să le trimiteți la adresa delia.carbune@stiridecluj.com

aurora boreala horatiu cepoi 2.jpg

aurora boreala horatiu cepoi 2.jpg

FOTO Aurora Boreală: Horațiu Cepoi- Mănăștur , Cluj-Napoca

aurora boreala in floresti 3.jpg


Foto Aurora Boreală: Vlad Vascan, Florești, jud. Cluj

aurora boreala in floresti 2.jpg


aurora boreala in floresti 3.jpg


Aurora Boreală: Foto Dan Bodea în Bihor

Aurora Boreala Dan Bodea.jpg


Foto Aurora Boreală: Deak Kristof,  Baciu, jud. Cluj

aurora boreala Baciu Deak Kristof.jpg


Comentarii Facebook