Duminica 6 Octombrie

Avertizare de inundații în bazinul Someșului pentru seara zilei de 1 iunie


Institutul Național de hidrologie și gospodărire a apelor a transmis, sâmbătă, 1 iunie, la ora 15.40, o avertizare privind posibile scurgeri importante de apă pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Avertizarea se referă la data de 01.06.2024 ora 15:50 – 01.06.2024 ora 24:00

”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Someș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Dej – amonte S.H. Ulmeni, județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Agrij, Almaș.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.” se arată in avertizarea emisă.


avertizare inundatii somes.JPG

Comentarii Facebook