Duminica 22 Decembrie

Baboș, milionarul de carton, prieten de jacuzzi cu judecătorul Gabriel Năsui, încearcă să dea o ȚEAPĂ și la Tetarom - EXCLUSIV

 

Controversatul afacerist Cristian Baboș, renumit pentru scandalul privind vacanțele petrecute la schi, în stațiunea St. Moritz, Elveția, alături de judecătorul Gabriel Năsui, încearcă să dea o țeapă și societății Tetarom, cu un teren de 1,3 hectare.

 

În 2006, Baboș Holding, firma lui Cristian Baboș, a încheiat cu Tetarom SA un contract prin care închiria suprafața de 1,3 hectare la prețul de 2 euro pe metri pătrat. Baboș avea de achitat o chirie anuală de 25.000 de euro și a promis că va ridica o clădire de birouri în parcul industrial Tetarom 1. Nu a mai făcut nimic și a mutat terenul pe o altă firmă, Baboș Holding fiind în faliment hăituită de creditori. 

 

Unele surse au precizat că Baboș este dator vândut multor personaje influente din oraș, între care se numără și senatorul Marius Nicoară, căruia are să îi dea suma de 70.000 de euro, bani luați cu titlu de împrumut.

 

Povestea cu terenul 1,3 hectare este simplă, dar Cristian Baboș a beneficiat la fiecare pas de un ajutor suspect din partea judecătorilor. Contractul cu societatea Tetarom SA a fost încheiat în 2006, Cristian Baboș acceptând clauza de reziliere a contractului, dacă depășea termenul de plată a chiriei cu 45 de zile. ”A depășit termenul pentru plata acelei facturi cu 160 de zile și numai după aceea am deschis acțiuni în instanță. Este vorba despre un teren de 1,3 hectare extrem de important pentru noi, într-un parc industrial realizat din fonduri europene. Practic avem oferte de la investitori care vor să vină, dar nu putem folosi acel teren pentru că este blocat cu niște schele”, a declarat Vioreal Găvrea, directorul SC Tetarom SA.

 

Cristian Baboș a fost dat în judecată de societatea Tetarom, dar au fost pierdute toate procesele. În prima cauză, avocat a fost celebra Stanca Gidro. După ce a pierdut procesul, unele voci au spus că ”ațele și interesele au fost trase din alte părți”, confom unor surse din justiția clujeană făcându-se referire directă la prietenia dintre Năsui și Baboș.

 

Sentința de la Tribunalul Cluj a fost atacată la Curtea de Apel Cluj, dar instanța a informat societatea Tetarom SA că ”subiectul procesului a dispărut pentru că firma Baboș Holding a intrat în faliment și cauza s-a suspendat până la judecarea falimentului”. Lichidator judiciar a fost desemnat o firmă din Zalău, reprezentată de un domn Ielciu Augustin, care s-a plâns și el de Cristian Baboș (Citește AICI detalii și alte afaceri necurate ale lui Baboș).

 

La procesul de la Tribunalul Comercial Cluj ne-am simțit copii mici, când am spus că ne înscriem și noi la masa credală cu chiria restantă. Erau acolo de la Direcția de Finanțe cu datorii mult mai mari”, a mai declarat Viorel Gavriș.

 

În 2011, conducerea societății Tetarom SA a aflat cu surprindere de o nouă găselniță a lui Baboș, prieten la cataramă cu judecătorul Gabriel Năsui. Omul de afaceri a mutat terenul de 1,3 hectare de pe firma Baboș Holding pe Transilvania Juices și a anunțat că va face o fabrică de sucuri în parcul Tetarom 1. Interesant este că cesiunea terenului s-a făcut fără ca proprietarul, SC Tetarom SA, să își fi dat acordul, lucru care nu a fost considerat suspect de către instanța de judecată.

 

În consecință, juriștii societății au deschis un nou proces prin care cereau constatarea nulității contractului de cesiune și rezilierea contractului în vederea recuperării terenului de 1,3 hectare. După ce au fost parcurse toate căile de atac, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a spus că cedarea terenului s-a făcut în mod legal, iar cei de la Tetarom SA au rămas cu buzele umflate, încă o dată.

 

Cauza a ajuns exact de unde a plecat, fără să se facă nimic după mai bine de 6 ani de când terenul a fost luat cu japca de Cristian Baboș.

 

Conducerea Tetarom SA nu a abandonat lupta în justiție. În 2012 a fost emisă o nouă factură către noul chiriaș, Transilvania Juices, factură care nu a fost plătită, astfel că s-a deschis un nou proces, invocându-se aceeași clauză privind neachitarea chiriei în 45 de zile, ceea ce ar duce automat la rezilierea contractului.

 

Procesul este acum pe rol la Tribunalul Cluj, iar în aceste zile urmează să fie făcută pronunțarea. Suspect este faptul că judecătorul a amânat deja de 2 ori pronunțarea unei sentințe într-un caz limpede ca lumina zilei. 

 

Conducerea Tetarom SA se teme că Cristian Baboș este în căutarea unei chichițe, pentru a intra în posesia terenului, extrem de valoros în acest moment.

 

Unele surse au precizat pentru Știri de Cluj că firme precum Emerson, Banca Transilvania sau Agressione s-au arătat interesate de preluarea terenului de la Cristian Baboș, dar au renunțat din cauza problemelor din justiție.

 

Scandalul privind prietenia suspectă dintre Cristian Baboș și influentul judecător Gabriel Năsui a fost prezentat de Știri de Cluj în luna august 2012. 

 

Gabriel Năsui a mers în vacanțe în celebra staţiune elveţiană St. Moritz alături de omul de afaceri Cristian Baboş, care a beneficiat de o sentință favorabilă din partea judecătorului Gabriel Năsui, într-un litigiu care însumează 746,232 de euro.

 

Judecătorul Năsui și Cristian Baboş au fost colegi la facultatea de medicină, absolvită de magistrat, astfel că între ei este și o prietenie veche. Baboș a condus afaceri de milioane de euro în domeniul imobiliar, dar criza economica l-a dus la sapă de lemn, fiind urmărit de executorii judecătorești în diverse dosare.

 

Judecătorul Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, în vacanțe de lux la St. Moritz cu afaceriștii pe care îi judecă

 

După tot acest scandal, Năsui a fost fost exclus din magistratură. 

 

Judecătorul Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, exclus din magistratură după vacanța de lux de la St. Moritz cu afaceriștii pe care îi judeca

Comentarii Facebook