BAC-ul de toamnă începe cu absențe masive la Cluj: 10% dintre elevii înscriși au lipsit deja astăzi, la prima probă!


Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august 2024, au început astăzi, 19 august, cu proba la Limba și literatura română, desfășurată în cele patru centre de examen din județul Cluj. Din cei 445 de candidați înscriși, doar 397 s-au prezentat la examen, în timp ce 48 au absentat.

Autoritățile au raportat că nu s-au înregistrat incidente, subiecte de rezervă sau tentative de fraudă în timpul acestei prime probe. Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate astăzi, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Marți, 20 august, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 21 august, se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării. Pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale, proba la limba maternă este programată joi, 22 august.

Primele rezultate vor fi afișate pe 26 august, până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 30 august 2024. Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Cluj au pus la dispoziție linii TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli în cadrul examenului.

Comentarii Facebook