Miercuri 18 Septembrie

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă: Au fost afișate rezultatele finale! În Cluj au fost depuse sute de contestații


Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului au fost afișate astăzi, 30 august 2024.

În județul Cluj au fost depuse sute de contestații. Concret, candidații din această sesiune au depus 391 de contestații, 135 la Limba și Literatura Română, 10 la Limba Maternă; 106  la Matematică și 140 la proba la alegere a profilului.

Astfel, notele acordate inițial pentru 195 dintre lucrările contestate au fost modificate

prin creșterea notelor, iar 174 de lucrări contestate au fost modificate prin scăderea notelor acordate inițial.

Pentru 22 dintre lucrările contestate nu s-au înregistrat modificări ale notelor acordate inițial.

În urma contestațiilor, 236 de candidați au promovat examenul de bacalaureat la Cluj, cu 24 mai mulți decât în faza inițială. Dintre aceștia, 19 candidați provin din promoția curentă, iar 5 candidați provin din promoțiile anterioare.

Astfel, în Cluj, rata de promovare a crescut cu aproximativ 3%, de la 29,61 % la 32,96 % după soluționarea contestațiilor. 

Amintim că la această sesiune  a examenului național de Bacalaureat s-au înscris 818 candidați, 716 fiind prezenți la examen. Dintre aceștia, 510 au făcut parte din promoția curentă  și 207 din promoţiile anterioare).

În județul Cluj a fost eliminat pentru tentativă de fraudă un singur candidat, care a fost prins cu o cască. Acesta nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat.


Comentarii Facebook