Bărbat prins pe A3 cu 200.000 de țigarete de contrabandă, trimis în judecată de magistrații clujeni. Avea duba plină de pachete netimbrate


Un bărbat de 40 de ani, din județul Satu Mare, a fost trimis în judecată de magistrații de la Judecătoria Turda, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

Sătmăreanul a fost prins, la data de 30 aprilie, pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul Nădășelu-Câmpia Turzii, în timp ce transporta 200.000 de țigarete de contrabandă.

Polițiștii au găsit în autoutilitara condusă de bărbat 10.000 de pachete, care nu aveau aplicat timbrul fiscal. 

Prin urmare, instanța a dispus, la finalul săptămânii trecute, începerea judecății în cauză. 

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul A K, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată, prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României. (...) Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii.”, arată soluția pe scurt a instanței. 

Ce informau polițiștii în urmă cu trei luni

Polițiștii au informat, la data de 1 mai, că au confiscat întreaga cantitate de țigări și 7.600 de lei descoperiți asupra bărbatului.

,,La data de 30 aprilie a.c. în jurul orelor 01:30, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A3 Turda-Borș, au interceptat în trafic, pe Autostrada A3, pe tronsonul Nădășelu-Câmpia Turzii o autoutilitară condusă de un bărbat, de 40 de ani, din județul Satu-Mare, despre care exista suspiciunea că ar transporta țigarete fără a avea aplicat timbru fiscal.”, informa IPJ Cluj, la data de 1 mai 2024.

Comentarii Facebook