Bătaie GENERALĂ în Cluj-Napoca, pe Calea Dezmirului. A fost nevoie de intervenția rapidă a trupelor speciale VIDEO


Conflict de amploare pe Calea Dezmirului din Cluj-Napoca: Trupele speciale au intervenit pentru a restabili ordinea publică

Astăzi,27 octombrie, pe Calea Dezmirului din Cluj-Napoca, a avut loc un conflict de amploare, în care mai multe persoane au fost implicate într-o altercație generală. Din primele informații, se pare că tensiunile dintre grupurile de persoane de etnie rromă au degenerat într-o confruntare destul de violentă, care a alarmat locuitorii din zonă și a necesitat o intervenție imediată a forțelor de ordine.

Mobilizare masivă a forțelor de ordine

Numeroase echipaje de Poliție și Jandarmerie au ajuns la fața locului la scurt timp după ce au fost alertați, iar pentru a controla situația, a fost nevoie și de intervenția trupelor speciale, relatează Ziua de Cluj. Trupele de intervenție rapidă au acționat pentru a dispersa grupurile implicate și a evita escaladarea conflictului.

Martorii oculari au raportat o prezență masivă a forțelor de ordine, care au recurs la măsuri specifice pentru a restabili ordinea și a evita eventuale pagube materiale sau răniți. Cei care au trecut prin zonă au fost speriați de amploarea conflictului și nimeni nu îndrăznea să oprească să vadă ce se întâmplă. 

„Am trecut prin zonă în jurul orei 16.30. și am văzut că spiritele erau foarte încinse. Strigau unii la alții, în grupuri. Nu știu ce aveau de împărțit, dar clar era ceva conflict mai vechi. Recunosc că mi-a fost efectiv teamă. Când m-am întors, nici măcar nu am mai luat-o pe drumul ală, am trecut pe la Aeroport”, a relatat un martor pentru Știri de Cluj.

Potrivit reprezentan'ilor IPJ Clluj, apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 17.00.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați, prin intermediul unui apel 112, despre producerea unui conflict spontan pe Calea Dezmirului, din municipiul Cluj-Napoca. Din primele cercetări efectuate a rezultat că ar fi avut loc o altercație între mai multe persoane cu vârste cuprinse între 17 și 50 de ani.

„La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, efective din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu jandarmi, pentru aplanarea conflictului. În urma evenimentului, mai multe persoane au fost conduse la sediul poliției pentru verificări, stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun”, au anunțat reprezentanții IPJ Cluj.

În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Anchetatorii iau în considerare mai multe ipoteze, însă o concluzie clară va fi stabilită după audierea celor implicați. Se pare că tensiunile între grupurile implicate existau de mai mult timp, dar nu s-au mai manifestat în acest mod extrem. Video Ziua de Cluj


Comentarii Facebook