Bătrâni din Cluj înșelați cu metoda ACCIDENTUL! Polițiștii sunt uimiți de inventivitatea interlopilor
Mii de bătrâni au fost înșelați de infractori aflați după gratii, prin metoda accidentul, iar autoritățile nu au decis încă bruierea semnalului de telefonie mobilă în închisorile românești.
Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Cluj Napoca au reușit să o prindă pe o femeie din Iași, care a ”recuperat” de la mai mulți bătrâni din oraș taxele de împăcare, în urma unor așa zise întețelegeri amiabile între victimă și șoferul vinovat de producerea unui accident fictiv.
Biatrisa Ispiri, din Iași, era ”săgeata” unui infractor care este condamnat penal și care execută o pedeapsă privativă de libertate. Femeia a venit la Cluj, după ce în prealabil, deținutul a sunat la mai mulți bătrâni din oraș și i-a anunțat că fiii sau fiicele lor au comis un grav accident de circulație și că pentru înțelegerea pe cale amiabilă, fără intervenția Poliției, este nevoie de o anumită sumă de bani.
Polițiștii clujeni spun că în doar două zile, Biatrisa Ispiri și complicele ei au reușit să înșele șase persoane, cu suma de 100.000 de lei. ”De la o singură victimă, săgeata a reușit să ia 60.000 de lei. De la celelalte cinci persoane, sumele de bani au totalizat 40.000 de lei”, spune un anchetator.
Complicea deținutului a fost prinsă la un hotel din Cluj, unde era cazată, și unde aștepta alte lovituri care să fie executate de deținutul tupeist. Avea asupra ei sumele de 8950 lei, 1.850 euro și 60 de dolari, bani primiți doar în cursul zilei de miercuri de la două dintre victime.
Reținută și dusă la arestare
După ce a fost prinsă Beatrisa Ispiri nu a putut justifica de unde are banii și, în cele din urmă, a recunoscut acuzațiile aduse. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore și a fost prezentată în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.
Polițiștii clujeni atrag atenția oamenilor de a nu mai cădea atât de ușor în astfel de capcane. ”Este prioritar ca oamenii să înțeleagă că la mijloc ar putea fi vorba despre o înșelăciune. Când sunt apelați cu astfel înțelegeri, oamenii trebuie să cheme rapid Poliția și să nu se lase pradă emoțiilor”, spune un procuror clujean.
O altă metodă de prevenire a unor astfel de fapte ar fi reprezentată de montarea în închisorile românești de tehnică de bruierea a semnalului de telefonie mobilă, deoarece foarte mulți dintre cei care comit astfelș de fapt folosesc telefoane mobile care sunt introduse ilegal în mediul penitenciar.
6 Comentarii
De unde p.. mea au astia baza de date cu nr. de telefon a batrinilor?De ce nu suna din greseala la un politist sau la un gardian din penitenciar sau la masa gardianului?
N-ai nici cea mai elementara logica in capul ala . Esti retardat ,taie-ti venele
Si eu sunt uimit de prostia militienilor! Si sunt atat de uimit ca am ramas cu gura cascata cand am vazut ca un fost coleg de scoala, care era cel mai idiot dintre toti cei din generati amea a ajuns militian si se plimba intr-o masina scumpa, militian fiind. Lua nota 5 cu greu, a facut cu greu scoala, iar acum, noi stam sa ne miram de militia romana.… Citeste mai departe
Aha, deci nu sunt singurul care cunoaste astfel de caz.
Esti si uimit si cu gura cascata, spune drept ca tu esti cel undercover, dar nu pentru misiuni ci pentru ca colegilor le este rusine sa imbrace uniforma cu tine in preajma, magarocule!
Bai tencuiala, tu luai note mari pentru ca aveai pile, te asigur ca cel care lua nota 5, o lua pe drept si poate ca mai idiot erai tu, cel care erai obraznicatura de cartier...