Bazinul olimpic care urmează să se construiască la Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici. Când ar trebui să fie finalizate lucrările


După rezultatele excelente obținute de către David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris, administrația din Cluj-Napoca s-a decis să numească viitorul bazin olimpic după numele sportivului.

,,Acest bazin olimpic va fi pe trei niveluri şi va putea găzdui diferite competiţii la nivel naţional şi mondial, pentru că are dimensiuni olimpice. În egală măsură, bazinul va fi dedicat sportului de masă, dar şi performanţei. Clujenii merită o astfel de infrastructură şi sunt convins că vor practica înotul. Vor exista gradene pentru 1.000 de spectatori, iar lucrările sunt prognozate a se finaliza la finalul lui 2025,” a transmis Emil Boc.

Costurile lucrărilor se ridică la 28 de milioane de euro. Rezultatele reușite de David Popovici au venit exact la timp, deoarece lucrările la fundația bazinului ar urma să înceapă de săptămâna viitoare, potrivit edilului din Cluj.

,,Acest bazin va purta numele lui David Popovici, ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România”, a declarat Emil Boc. Potrivit proiectului, complexul de nataţie care va fi situat în zona Borhanci va include un bazin olimpic de înot de 50 X 25 metri, un bazin olimpic de sărituri de 25 X 12 metri, un bazin de iniţiere şi trei bazine de jacuzzi. 

Inițiativa de a numi noul bazin olimpic după numele sportivului David Popovici a trezit atât aprecieri cât și sancțiuni pe rețelele de socializare. Utilizatorii au ținut să îi reamintească edilului din Cluj de alte probleme mai urgente pe care cetățenii speră să le rezolve.

„Felicitări pentru inițiativa !!! Dar sa și zâmbim puțin… Domnule Boc, la ce realizari de bazine… ștranduri… aquapark-uri…. aveți în palmares, aveți grija sa nu îmbătrânească David Popovici pana îl terminați! Ca la astea va aveți grozav…”, a comentat un clujean.

„Am început să le amestecăm, domnule primar. Avem priorități în Cluj, nu bazinul olimpic (pentru că a ieșit POPOVICI campion olimpic, felicitări), avem nevoie de un pasaj peste calea ferată la T Turcului, care ar ferici foarte mulți clujeni, avem nevoie de o centură ocolitoare a orașului, un aquaparc modern, civilizat, dotat cu utilități pentru toate vârstele. Norocul nostru că fotbaliștii noștri n-au ajuns campioni europeni, că ne mai construiați un stadion,” a precizat un utilizator.


Comentarii Facebook