Bazinul UBB din Parcul Babeș, deschis numai angajaților între anumite ore. E CORECT?
Bazinul de înot al UBB va fi deschis dimineața și seara numai angajaților universității. Decizia a fost luată printr-o decizie a Senatului UBB Cluj.
”În urma unei decizii, Senatul UBB a luat decizia de a închide publicului larg bazinul de înot din Parcul Babeș zilnic între orele 06-08 și 20-22. În acest interval orar, el urmând să fie destinat
exclusiv angajaților proprii.
Asta însemnând 25% din timpul total de funcționare. Nemulțumirea mea pleacă de la faptul că această îngrădire e mult prea sindicalistă în condițiile în care acel bazin a fost construit din bani publici.
Acel interval orar era cel în care noi, ”corporatiști”, care muncim între 9.00 - 18.00 reușeam să ”furam” o oră de sănătate în condiții optime. În același timp mi se pare imoral pentru cei care au abonamente anuale și abia mai pot beneficia de ele.
Mi se pare o masura care ne întoarce în zona de dinainte de 89 în care îngradirea unor servicii era politică de stat. Cred că pentru fidelizarea angajaților o reducere de preț, sau chiar gratuitate ar fi
mai corectă. De ce sa fiu eu afectat? Cred că o instituție publică, în care baza materiala e construită cu bani de la buget nu își permite ”sa închidă pravalia” pentru că așa vrea muschii unui sindicalist”, a declarat Ion Susai, un clujean cu abonament la bazinul UBB Cluj.
Reprezentanții universității susțin că bazinul este întreținut din banii UBB, iar această măsură este perfect legală.
”S-a luat decizia în consiliul de adminsitrație având în vedere că bazinul este administrat și întreținut exclusiv din banii universității. Cu toate acestea, intervalul orar în care ar avea acces la bazin doar cadrele universității este de patru ori mai mic decât intervalul în care bazinul este deschis și publicului.
Oricum, decizia nu va fi pusă deocamdată în aplicare. S-a amânat punerea ei în aplicare pentru că abonații să știe și să nu încurcăm programul oamenilor”, a declarat Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB Cluj.
Bazinul a fost inaugurat în 2009 în urma unei investiții de 25 de milioane de lei.
”Acest complex de nataţie ne-a costat 25 de milioane de lei, 15 milioane fiind din resursele universităţii, iar restul - finanţarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi alte fonduri”, a declarat la inaugurare Andrei Marga, rectorul UBB de atunci.
Complexul are două bazine, unul cu opt culoare, iar altul de mici dimensiuni.
11 Comentarii
Si in strainatate e la fel...am fost in Belgia, iar bazinul universitatii unde am studiat era rexzervat in diferite intervale orare angajatilor, in alte intervale orare studentilor, sportivilor etc.
Poate in acest caz, orele stabilite nu sunt cele mai potrivite, in special seara, dar asta se mai poate modifica in timp in cazul in care nu va fi avantajos… Citeste mai departe
ba atat timp cat pe cladire scrie UBB poate sa faca orice, nu stiu de ce va tot *****i pe voi ca nu va lasa, ARE DREPTUL SA-SI SELECTEZE CLIENTELA(adica angajatii UBB)
@cineva, mori dracu' de retardat!
Ce v-ati asteptat de la mizerabilul de rector?
Bravo! Foarte bine! Cei care lucreaza la privat au atatea beneficii de la locul de munca. Mi se pare corect sa ofere si Universitatea ceva angajatilor sai. Clientii nemultumiti sa-si faca abonamente in alta parte!
Nu e normal oameni buni. Rezervati-va un culoar, doua, dar lasati accesul liber. Daca puneati si voi de la 13.00 la 15.00 era ok, dar asa va alungati clientii cei mai multi. Sau e o masura pentru a atrage angajati la ubb :)?
da dr cun sa nuse scalde cocalarii de ubb cadoar lucreaza din greu,bag **** in ei
si daca eu intru la 19:30 cu bilet de o ora(15 ron), ma scoate afara la ora 20???
Astia is niste f****ri de la UBB...care angajati de la UBB merg acolo ? cred ca merg 10-20..wow. merg sa isi faca curte unu la altu peacolo sau ce ?
si cand vor incepe cursurile studenitii, atunci in intervalul destinat publicului vor fi ore de inot ale celor de la ed fiz care vor ocupa 3-4-5 culoare....
ce jegosi, pai noi lucram in orele respective, cum ***** sa mai mergem acuma la bazin?