Sambata 5 Octombrie

„Beton sub iarbă sau gazon peste beton”. Clujean: Aceasta este „renaturarea” malurilor Somșeului - FOTO


După ce au fost numiți „daltoniștii” betoanelor de actualul edil, civicii clujeni continuă lupta cu administrația locală pentru păstrarea spațiului verde în oraș. Un activist civic clujean a republicat o serie de imagini care prezintă cum a lucrat constructorul la „revitalizarea” malurilor Someșului în Grigorescu.

Nici vorbă de intervenții minim invazive pentru păstrarea naturaleții locului. Doar un verde artificial care își „croiește” cu greu drumul într-o mare de beton. 

MONSTRUOS: beton sub iarbă (sau, dacă vreţi, gazon peste beton). Constructorul Simacek tocmai a publicat, cu mândrie, o serie de fotografii care surprind momente din construcţia proiectului "rethinking Someş", pentru porţiunea de râu din Grigorescu. 

Din cel puţin două dintre acestea, înţelegem că un mal cu iarbă şi vegetaţie mică naturală (dar şi cu copaci mari chiar lângă/ în albia râului, toţi tăiaţi fără menajamente) a fost înlocuit cu o complicată construcţie din straturi de beton (sau, în cel mai bun caz, 'pământ bătătorit' de tipul celui de la statuia Sfântului Gheorghe, din centru) peste care avem câţiva centimetri de sol şi iarbă 'la rolă'.

Aceasta este "renaturarea" malurilor râului, aceasta este viziunea verde, acesta este ecologismul de paradă al decidenţilor clujeni. Cu vorba lui Boc: oraşul, mai ales un oraş smart cum e al nostru, nu e pentru iubitorii de noroi,” a transmis Dumitru Cornel Vilcu, pentru „Clujul civic”. 

renaturare-1.jpg

renaturare-2.jpg

Comentarii Facebook