Duminica 8 Septembrie

Biciclist clujean, dezamăgit de pistele din municipiu: „Și bicicliștii vor să ajungă din punctul A în B, nu se plimba de plăcere”


Un biciclist clujean a criticat modul în care au fost gândite pistele pentru biciclete din municipiul Cluj-Napoca. El susține că este nevoit să coboare de pe bicicletă la fiecare intersecție, pentru că nu există marcaje care să le permită bicicliștilor să traverseze.

Clujeanul a solicitat municipalității să marcheze traversarea pentru biciclete în intersecția străzilor Calea Dorobanților - Pitești. Acesta susține că în trecut existau astfel de marcaje, dar au fost șterse, pentru că pot fi puse numai lângă trecerile pentru pietoni. 

Clujeanul a evidențiat faptul că bicicliștii, la fel ca ceilalți participanți la trafic, nu se plimbă numai de plăcere, ci au nevoie să ajungă într-un anumit punct. 

Vă rog să marcați traversarea pentru biciclete în intersecția străzilor Dorobanților - Pitești! Ce rost ar mai avea să mergi cu bicicleta dacă la fiecare intersecție ești nevoit să te dai jos de pe ea? Cândva a existat un marcaj de traversare aici, a fost șters pe motiv că se poate pune doar lângă trecere de pietoni (aș fi curios de pasajul ăsta din codul rutier, eu nu am găsit), acum e trecere, marcați și traversarea pentru biciclete! Până la urmă, mergând pe Calea Dorobanților, circuli pe un drum cu prioritate, e normal să poți avansa. Și bicicliștii vor să ajungă din punctul A în B, nu se plimba de plăcere, iar un biciclist înseamnă o mașină în minus în trafic, ar trebui încurajat nu descurajat cum sunt aceste măsuri luate împotriva transportului alternativ.”, se arată în solicitarea formulată de biciclist. 

Comentarii Facebook