Duminica 8 Septembrie

Bilanțul primei zile de Electric Castle! 7 persoane nu au putut intra în festival, după ce au fost prinse cu substanțe interzise asupra lor


Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj a informat că prima zi de desfășurare a festivalului clujean Electric Castle a fost una fără evenimente negative. Cu toate acestea, au fost identificate șapte persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, trei persoane au fost transportate la spital, 36 au prezentat diverse traumatisme (excoriații, contuzii etc.) și au existat alte 157 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).

De asemenea, forțele de ordine din cadrul MAI au intervenit și pe linia rutieră, fiind reținute trei permise de conducere. 

Principalul obiectiv al jandarmilor clujeni a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

„Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.”, au informat reprezentanții IJJ Cluj.

Forțele de ordine din Ministerul Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, jandarmii, poliţiştii și pompierii clujeni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale (54 de amenzi în valoare totală de 54.670 lei și 9 avertismente):

- 49 sancțiuni la regimul rutier (46 amenzi în valoare de 26.070 lei și 3 avertismente);

- 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, constând în 2 amenzi în valoare de 400 lei;

- 3 sancțiuni contravenționale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, constând în 3 amenzi în valoare de 9.200 lei;

- 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Normelor metodologice de aplicare privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, constând în 2 amenzi în valoare de 9.000 lei;

- 7 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (6 avertismente și 1 amendă în valoare de 10.000 lei);

De asemenea:

- 178 de persoane au fost verificate în aplicația e-DAC, rezultatul fiind fără mențiuni operative;

- 8 persoane au fost testate cu aparatul drug-test, din care 0 pozitive;

- au fost reținute 3 permise de conducere reținute (din care 0 pentru consum de alcool, 0 pentru consum de substanțe psihoactive);

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 7 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a festivalului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din apropiere.”, au informat reprezentanții IJJ Cluj. 

Trei persoane, transportate la spital

Echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj și Serviciului de Ambulanță Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

- 36 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.);  

- alte 157 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).

Reprezentanții IJJ Cluj au informat că pentru 3 persoane, au fost necesare investigații suplimentare, fiind transportate la spital. 

Comentarii Facebook