Duminica 8 Septembrie

Bloc din Cluj, infestat cu gândaci. Chiriașii se plâng: „Am plătit de trei ori să fac dezinsecție”/„Tot apar alții de la vecini”


Un chiriaș dintr-un bloc din cartierul Mărăști, zona Expo Transilvania, se confruntă cu o problemă gravă, clădirea în care stă este invadată de gândaci.

Tânărul se plânge că degeaba a făcut dezinfecție de trei ori, problema gândacilor persistă. Acesta a încercat să o convingă pe administratoarea blocului să impună și celorlalți oameni din bloc să rezolve problema împreună, însă a fost refuzat.

Salut! Blocul în care stau are o problemă oribilă cu gândacii. Eu am plătit de trei ori să fac dezinsecție în apartament, însă nu a ajutat prea mult, având în vedere că tot apar alții de la vecini. Administratora blocului nu vrea să impună tuturor să facem o dezinsecție generală, și simt că fără asta degeaba tot dau eu cu tot ce apuc.

Există vreo modalitate prin care toată lumea să fie obligată să participe? Pot să fac o plângere sau ceva, undeva? Mi se pare aiurea să plătesc atât pe chirie și să o împart cu gândacii pentru că vecinii mei se zgârcesc la 100 de lei,” se arată în postarea publicată pe o rețea de socializare. 

În primul rând, administratorul pune în executare hotărârile asociației de proprietari, deci nu decide dacă faceți sau nu dezinsecție. Vorbește cu președintele asociației să convoace o ședință. Dacă nu se prezintă majoritatea locatarilor, se face o nouă convocare, unde se pot lua decizii cu majoritatea celor care s-au prezentat, indiferent de cvorum. Dacă nici președintele asociației nu e cooperant, puteți convoca ședința cu cel puțin 20% din numărul proprietarilor. Procedura e reglementată de art. 47 și următoarele din Legea 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor. E anevoios, dar se poate. Spor!” este recomandarea unui utilizator.

Cred că ajută să faci o sesizare la primărie. O să vină cineva de la primărie să constate și apoi amendează asociația și îi obligă să facă dezinsecție,” a mai precizat un clujean. 

Comentarii Facebook