Miercuri 25 Decembrie

Blocuri rezidentiale din Baciu, inundate din cauza lucrarilor proaste! Constructorul a "uitat" o barna de la schela in bloc si pe acolo intra apa


Locatarii a trei blocuri dintr-un ansamblu rezidential de pe Calea Baciului ii acuza pe cei care au construit imobilele ca isi bat joc de ei. Acum, le-au facut o noua plangere la Inspectoratul de Stat in Constructii.

Locatarii a trei blocuri de pe strada Principala, comuna Baciu, se lupta cu cei care le-au construit apartamentele sa revina si sa termine lucrarile. I-au lasat pe oameni fara lift, cu gauri in bloc prin care intra apa in apartamente si fara un zid de sprijin, blocurile fiind construite pe un deal.

Este vorba de locatarii imobilelor de pe strada Principala 29D, bloc A, 29 E, bloc B1, 29 F, bloc B2. "Prin prezenta vrem sa va aducem la cunostinta urmatoarele: Cele trei imobile aflate la aceste adresa au fost construite de Radu Constantin Caciula, Nicolae Badiu, Ioan Repede, Adrian Crasnic  si SC Blue Expres.

Am achizitionat apartamentele cu 1, 2 si 3 camere, construite pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primaria comunei Baciu, in 2008. Marea majoritate a proprietarilor au semnat procese verbale de receptie la terminarea lucrarilor, fiind de buna credinta. Am facut o notificare asupra neregulilor existente, pe care constructorul s-a angajat sa le remedieze in termenul cel mai scurt, lucru care nu a fost realizat nici pana in prezent.

Reclamam lipsa rigolelor din jurul imobilelor pentru scurgerea apei pluviale, apa infiltrandu-se sub bloc, respectiv apa balteste in jurul blocului reprezentand un focar de infectie.

Lipsa unui zid de sustinere in fata imobilului, pamantul surpandu-se in permanenta, existand pericolul surparii tuburilor de canalizare.

Proasta izolatie, ceea ce a facut ca la multe apartamente sa apara igrasia, sistemul de iluminat pe scari a fost achizitionat de catre proprietari. Lipsa liftului, desi a fost construit locul unde sa fie montat.

In apartamentele de la ultimul etaj, din cauza lucrarilor defectuoase de izolatie, a aparut igrasia si mucegariul.

Imposibilitatea urcarii pe acoperis, nu se poate iesi pentru ca nu exista usa. Daca incepe sa ploua intr-un apartament nu stim cum ajungem sus, ne cataram pe exterior", a explicat administratorul imobilelor.

Oamenii care locuiesc la ultimele etaje si la parter sunt cei mai afectati. Teodor Dragan a muncit in Spania 7 ani pentru a strange 40 de mii de euro cu care a platit un apartament la etajul cinci al unui bloc de pe strada Principala. "Probleme sunt peste tot. La parter au uitat o bucata de lemn, o barna in bloc, iar pe acolo intra apa in scara blocului si in apartamente. A fost la parter o inundatie de 30 - 50 de centimetri. La mine, la etajul 5, au facut o proasta izolatie si imi ploua in casa. Am igrasie. Nu am pe cine sa caut ca sa trag la raspundere, pentru ca nimeni nu imi raspunde", a spus Dragan.

Un alt locatar, Lucian Bubuian, care si-a cumparat un apartament cu 50 de mii de euro, la parter, are igrasie pe un perete intreg. "Izolatia nu exista, dar problema este ca nu avem un sistem de drenare a apelor de ploaie. Se aduna in exteriorul blocului si balteste acolo la nesfarsit. Am muncit in strainatate pentru acesti bani si i-am dat pe un apartament care numai batai de cap imi da", a spus si Bubuian.

Cei care au construit blocurile parca au intrat in pament, pentru ca nu sunt de gasit. Radu Caciula, unul dintre investitori, a fost sunat, dar spus ca este bolnav, fiind internat in spital, si nu poate comenta. De asemenea, Ioan Repede nu a raspuns la telefon.

Oamenii vor face o noua plangere la Inspectoratul de Stat in Constructii, in speranta ca cineva ii va ajuta. "Ne-am saturat ca de fiecare data cand ii amenintam sa vina si sa dea cu lopata. Vrem sa terminam cu ei o data pentru totdeauna si sa ii obligam sa ne predea blocul asa cum trebuie. Nu romaneste, ci nemteste", a mai spus Teodor Dragan.

 

Comentarii Facebook