Duminica 22 Decembrie

Boc are trei priorități pe masă: ”Traficul, traficul și traficul”. Primarul a uitat de declarația: Clujul nu mai e orașul mașinilor!


Primarul Emil Boc a declarat că principala lui preocupare este rezolvarea traficului. Declarația se bate cap în cap cu afirmațiile de lunile trecute, când a spus că Clujul nu mai este orașul mașinilor.

Întrebat despre problemele de trafic de pe Calea Mănăștur și Moților, Boc a spus la TVR Cluj: ”Distinsă doamnă, dvs știți că la Cluj, pe masa primarului, există o listă cu trei mari priorități pe care le citește în fiecare dimineață. Trafic e prima prioritate, trafic a doua prioritate, trafic a treia prioritate. De departe cea mai mare problemă pe care o avem este traficul. Prioritățile noastre vizează rezolvarea pe termen scurt și lung a problemei traficului. 

La Fabrica de Bere este acea gâtuire, când vii de pe Calea Mănăștur și intri pe Calea Moților. Am semnat acum un proiect de 5 milioane de euro și realizăm o supralărgire, o conectare a Căii Moților cu strada Uzinei Electrice, pentru a ajunge inclusiv la Sala Polivalentă. Crearea unei piațete în zona Platinia, o bandă ca să nu mai stai în trafic pentru a urca în autobuz, ci se va intra în stație fără să afectezi circulația, ca acum. Acolo dacă oprește autobuzul, opresc toate mașinile după autobuzul care vine din Mănăștur. De asemenea, vom face pistă de biciclete pentru a ne conecta cu centrul orașului.

Această investiție ne va ajuta să dezvoltăm transportul dedicat de transport, pentru a ajunge mai repede din Mănăștur spre centru și invers”, a declarat primarul Emil Boc, la TVR Cluj.

Boc, în iunie 2021: Clujul nu mai e orașul mașinilor!

Direcția Clujului este plecată din Gară. Dacă pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 mai dărâmăm patru clădiri, să mai facem două benzi de circulație, acele benzi vor fi la fel de pline și la fel se va claxona în trafic, vom înghiți mai multe gaze de eșapament și vom ajunge în spitale.

Nu e popular ce spun, dar viitorul mașinii nu mai este viabil. Mașina se folosește pentru deplasările în afara orașului, să te duci în weekend, în deplasări neesențiale, dar pentru viața de zi cu zi, alternativele trebuie să fie mersul pe bicicletă, cu transportul în comun, combinat cu mersul pe jos sau cu forme de sharing.

Lumea a plecat de mult în altă direcție. Noi nu putem rămâne în urma istoriei. Orașele care s-au bazat pe mașină au rămas codașe în istori. Orașele care au trecut la alternativa la mașină sunt orașele viitorului”, spunea Emil Boc.

Comentarii Facebook