Duminica 22 Decembrie

Boc, bombardat cu sesizări privind starea străzii Soporului. Oamenii sunrt purtați cu zăhărelul de peste 7 ani


Clujenii de pe strada Soporului au bombardat cu reclamații privind starea drumului aplicația My Cluj, unde se pot depune sesizări privind lucrurile care nu funcționează în oraș.

Oamenii reclamă în principiu că de 7 - 8 ani li se promite constant că drumul va fi refăcut. În 2013, localnicii au ieșit cu lopețile și au astupat ei gropile, pentru a sublinia lipsa de reacție a municipalității. Primăria le-a spus atunci că trebuie să aibă răbdare pentru că trebuie amplasate utilitățile prima dată. 

0a8b727e0a4fc68e49702d5c8d4744ab.jpg

Drumul era și atunci și acum greu practicabil. 

987806248c691b9c4966c1d1c91c2581.jpg

După mai bine de 6 ani de la aceste imagini, oamenii de pe strada Soporului primesc în continuare asigurări că strada va fi asfaltată după ce se trag utilitățile și că vina nu este a Primăriei Cluj-Napoca.

În 2015, strada Soporului a fost inundată, iar primarul Emil Boc s-a dus personal acolo și a promis că strada va fi asfaltată.

În 2018, a venit cu noi promisiuni. ”Pregătim un proiect integrat pentru tot ce înseamnă Sopor, nu doar stradă, proiect urbanistic integrat care să delimiteze totul foarte clar pentru că acolo pentru că acolo va fi un cartier, poate nu chiar de talia Mănășturului. Am stabilit tema de proiectare și se lucrează deja la ea ca Primăria să facă un plan urbanistic integrat al Soporului, inclusiv pentru modernizarea străzii, dar și pentru a stabili centrul de cartier, școală, grădiniță, punct de comerț, primărie de cartier prin delimitarea acum, înainte de extinderea Soporului, pentru a nu avea în timp probleme. Dacă lăsăm la sfera privaților, niciunul nu va avea viziunea integrată să lase loc pentru școală, grădiniță, primărie de cartier etc. Se creionează rețelele de utilități și arterele principale, cu dimensiunile care trebuie, după care se vor emite în continuare autorizații de construcție. Dacă lăsăm să se construiască haotic, în sensul că fiecare își face PUD sau PUZ individual, se pierde din vedere ansamblul și atunci ne trezim cu străzi înguste, că nu avem străzi, că nu avem grădinițe”, a declarat primarul Emil Boc.

Strada Soporului are sub opt kilometri și ar reprezenta o zonă ideală pentru extinderea Clujului, acum îngrămădit cu blocuri în cartiere și zone semi-centrală.

Comentarii Facebook