Boc: Din iunie nu vom mai avea unde depozita gunoaiele. Prețurile vor crește de 5 ori. Îi vom da în JUDECATĂ pe vinovați

 

Primarul Emil Boc s-a săturat de problemele pe care le face Consiliul Județean Cluj, instituție care ar trebui să termine de construit rampa ecologica de gunoi a Clujului.

 

Rampa, construită din fonduri europene, trebuia să fie dată în folosință acum 2 ani. Construcția este amplasată lângă Pata Rât, pe un teren de 60 de hectare avizat de Agenția de Mediu, teren care aparține, însă, comunei Feleacu. Primăria este în dispută cu CJ Cluj și cere forului județean să cumpere terenul, dacă vrea să îl dețină. 

 

Disputa se răsfânge asupra municipiului Cluj-Napoca, deoarece vechea rampa temporară de gunoi de la Pata Rât este aproape plină, iar centrul ecologic de deșeuri nu poate prelua gunoaiele, pentru că nu este terminat și nici nu va fi gata prea repede, pentru că nu se lucrează de luni bune. Garda de Mediu Cluj a amendat firma Salprest Rampă, care administrează acum vechea rampa temporară, încă din luna februarie. 

 

Primarul Emil Boc susține că, în februarie, Agenția de Mediu Cluj a dat ca soluție deschiderea unei alte rampe temporare, pe terenul de 60 de hectare unde este acum construit și  centrul ecologic de deșeuri din fonduri europene, dar CJ Cluj și Primăria Feleacu nu se înțeleg în prrivința terenului. 

 

Subiectul disputei e altul. Primăria Feleacu zice că a dat Consiliului Județean Cluj un drept de administrare terenul. Proprietarul terenul este comuna Feleacul. Cei de la Mediu spun că se poate face o nouă rampă temporară, dar numai în interiorul celor 60 de hectare de la Pata Rât, pe care se face acum centrul de deșeuri ecologice. Feleacul cere CJ Cluj să cumpere terenul de 60 de hectare, dar CJ Cluj vrea să cumpere numai 4 hectare pentru rampa temporară. Este absolut o bătaie de joc pe interes public să nu poți tranșa această temă, de interes public”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

Rampa temporară administrată de Salprest Rampă s-a închis din nou, miercuri, 13 mai, până joi, la ora 18.00, când a fost redeschisă. 

 

Acum Garda de Mediu lasă operatorul (Salprest Rampă) să mai depoziteze o scurtă perioadă de timp. Dacă se ajunge la capacitatea maximă și Mediul închide rampa, suntem cu gunoaiele blocate ca la Napoli. Eu voi mai cere să fie organizate ședințe cu Consiliul Județean Cluj și primăria Feleacu, pentru a ajunge la un acord în privința terenului.  

 

Domnul Vakar mi-a spus el ar vrea să rezolve, dar că nu îi semnează funcționarii din CJ Cluj actele. Nu știu dacă e adevărat, dar nu vor să îi semneze. Eu le-am spus să ia decizii și să nu stea, pentru că blocajul este iminent. M-am dus la ședința CJ Cluj și la ședința Consiliului Local Feleacu. Ei vor bani pe teren, pentru a face drumurile în comună. Dacă nu se înțeleg, prețul gunoaielor va creste de 5 ori. Este posibil ca în luna iunie să nu mai avem unde duce gunoaiele”, a completat Emil Boc. 

 

Primarul Clujului susține că, dacă acest lucru se va întâmpla, iar gunoaiele nu mai pot fi depozitate, va da în judecată CJ Cluj și pe cei vinovați de neterminarea centrului ecologic. ”Îi vom da în judecată în interes public, pe cei care nu au realizat depozitul ecologic de deșeuri, dacă trebuie să ducem deșeurile în alt judeș. Cineva trebuie să răspundă de creșterea prețurilor”, a încheiat Emil Boc.

Comentarii Facebook